Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων ο γαστρονόμος του "Ίκαρου" στο Bergneustadt-Gummersbach της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Σπύρος Γιοβανίδης!

Κηδεύτηκε χθες στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας ο Σπύρος Γιοβανίδης που τα τελευταία τρία χρόνια ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι λόγω των συνεπειών του σακχαρώδους διαβήτη! Ο παλιός γείτονας μας είχε μεταναστεύσει τη δεκαετία του 1960 στη Δυτική Γερμανία προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής! Όπως πολλοί συγχωριανοί μας βρήκε μια θέση εργασίας στα εργοστάσια της περιοχής Derschlag-Bergneustadt-Gummersbach και ήταν δραστήριο μέλος της ελληνικής παrοικίας και της ποδοσφαιρικής ομάδας της! Από πολύ νωρίς δραστηριοποίηθηκε στο χώρο της γαστρονομίας πρώτα με το εστιατόριο "AKROPOLIS"και μετά με το "IKAROS" μαζί με τη σύζυγο του Όλγα το γένος Νικολακάκη. Για Μερικά χρόνια συνέχισε τη δραστηριότητα αυτή και μετά την επιστροφή στο χωριό μας. Επιχειρηματίας της εστίασης και της διασκέδασης είναι ο γιος του Θεόδωρος και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να περάσει η οικογενειακή επιχειρηματική δραστηριότητα στην τρίτη γενιά της!

Τα θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του Όλγα που ήταν μαζί 60 χρόνια! Στα παιδιά του Θεόδωρο και Νίκο και στα εγγόνια του!

Καλό παράδεισο!

1 σχόλιο: