Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Το 1984, πριν 40 χρόνια, ο οραματιστής αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Γιάννης Μπαλκούδης καθιέρωνε στον Πεντάλοφο τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και έγραφε ιστορία στην πολιτιστική ζωή του Τριγώνου και όλου του Έβρου!



Η μνήμη του Γιάννη Μπαλκούδη ήταν για τον πατέρα του, τον κυρ Δημήτρη, μια καθημερινή ανάγκη και υποχρέωση στον πρωτεργάτη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο γήπεδο του Πενταλόφου! Για πρώτη φορά μεγάλοι καλλιτέχνες θα πραγματοποιούσαν συναυλίες στην περιοχή στο πλαίσιο μιας τοπικής διοργάνωσης, που σίγουρα θα προχωρούσε πάρα πολύ, αν δεν έφευγε τόσο άδικα και τόσο νωρίς! Ο Γιάννης Μπαλκούδης όλα έδειχναν ότι θα έφτανε πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε ένα διευρυμένο δίκτυο φίλων στον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας!

 

1 σχόλιο:

  1. Σταύρο έχεις δίκιο ότι ήταν οραματιστής Αξιωματικός της ΕΛΑΣ συνεπηρέτησα μαζί του περίπου ένα χρόνο στην Θεσσαλονίκη, στην πρώτη μου τοποθέτηση μετά την Σχολή Αστυνομίας , δεν θα τον ξεχάσω όμως ποτέ γιατί όταν περνούσα τις
    προκαταρκτικές εξετάσεις (ψυχολογικά τέστ , ιατρικές ,αθλητικές εξετάσεις) για να μπω στην Ελληνική Αστυνομία, ήταν ο μικρότερος Αξιωματικός στην τελευταία επιτροπή που μας έπαιρνε συνέντευξη πριν μπούμε εκείνη την εποχή στο σώμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή