Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

«Γεφύρι της Άρτας» η γέφυρα του Ερυθροπόταμου στο Διδυμότειχο και η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών μπήκε στην 6η χρονιά!


Έξι-σχεδόν-χρόνια συμπληρώνονται από τότε που έκλεισε η γέφυρα του Ερυθροπόταμου καθώς είχε κριθεί από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες ως μια αναγκαία διοικητική πράξη για την ασφάλεια των πολιτών και την αποφ




























υγή ατυχημάτων!

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αυτοδιοικητικοί του Πρώτου και του Δεύτερου Βαθμού Αυτοδιοίκησης είχαν είχαν επιδοθεί στις γνωστές αντιπαραθέσεις για τις χωρικές, θεσμικές και διοικητικές αρμοδιότητες και ευθύνες τους! Ακόμη κι όταν αυτό είχε αποσαφηνιστεί, η αποκατάσταση της γέφυρας παραμένει σε εκκρεμότητα και η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του Διδυμοτείχου συνεχίζεται εδώ και έξι-σχεδόν-χρόνια!

Ένα διοικητικό Βατερλό, ένα νέο θεσμικό γεφύρι της Άρτας!

Παρά τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις για την αποκατάσταση της στατικότητας της, η γέφυρα παραμένει κλειστή και ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες της καστρινής πολιτείας, που πηγαίνουν στα νεκροταφεία για να επιτελέσουν τις προβλεπόμενες εκδηλώσεις ταφικής και νεκρικής λατρείας.

Πάντως, το πρόβλημα είχε διαπιστωθεί στο πλαίσιο των καθιερωμένων τακτικών ελέγχων που κάνει ο Ελληνικός Στρατός σε όλες τις γέφυρες της περιοχής ευθύνης του. Αν δεν είχαν γίνει οι έλεγχοι αυτοί. Οι διερχόμενοι πολίτες αμέριμνοι θα έκαναν χρήση της γέφυρας μέχρι να γινόταν το…κακό!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου