Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Τριτοκοσμικές συνθήκες στην είσοδο, στη «βιτρίνα» της Νέας Ορεστιάδας και δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών!














































Η είσοδος της Νέας Ορεστιάδας είναι πολλαπλά προβληματική εδώ και πολλά χρόνια! Είναι προφανές ότι σε αλλεπάλληλες δημοτικές αρχές και θητείες δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να και η Νέα Ορεστιάδα χάνει τις καλές εντυπώσεις από την…πρώτη ματιά, που είναι και η χειρότερη για την  εικόνα της!

Τα όσα συμβαίνουν, μπορείτε να τα δείτε, να τα διαπιστώσετε και να τα αξιολογήσετε βλέποντας το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας έστειλαν αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής!

Το άκρον άωτον του πολεοδομικού χάους και κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της…κανονικότητας! Που ασφαλώς και δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και διαδικασία!

Σε μια περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται εταιρίες εθνικής εμβέλειας, σίγουρα η εικόνα αυτή δεν ταιριάζει και περισσότερο μας παραπέμπει σε τριτοκοσμικό μαχαλά!

Διοίκηση και υπηρεσίες ας μας εξηγήσουν που σταματάει το έννομο ιδιοκτησιακό καθεστώς και που δεν ολοκληρώνεται ο ρυμοτομικός και πολεοδομικός σχεδιασμός! Σε μια πόλη που είχε στηθεί Τράπεζα Γης στην εφαρμογή της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλης αυτό είναι μια… παρονυχίδα!

Ούτως ή άλλως οι ποικιλότροπες παθογένειες σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο προϋπόθεταν σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων και αυθαιρεσιών, που ήταν κυρίαρχο χαρακτηριστικό του ελληνικού μεταπολεμικού πολιτικού και οικονομικού μορφώματος!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου