Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ!


 


 

Για τον κορυφαίο Έλληνα παθολογοανατόμο Αλέξανδρο Συμεωνίδη, με καταγωγή από την Κομοτηνή, βασικός ομιλητής ήταν ο παθολογοανατόμος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογοανατομίας Θεόδωρος Φιλιππίδης, επίσης από την Κομοτηνή, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύπλευρη προσφορά του και στην εποχή του.

Ο γιατρός Αθανάσιος Απότας κατέθεσε τις αναμνήσεις από τα φοιτητικά του χρόνια και την επιρροή που ασκούσε ο περίφημος «μπαμπάς» των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ για στην εμπειρία της στα εργαστήρια του Θεαγενείου και τη γνωριμία της με τον Αλέξανδρο Συμεωνίδη αναφέρθηκε η Χρυσούλα Κονσολίδου –Απότα..

Για την γυναίκα του Ντόρα Τσάτσου, πρωτοπόρο του σύγχρονου ελληνικού χορού, κόρη του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και ανιψιά του Νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, μίλησε η κορυφαία Ελληνίδα χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη, η οποία μας αποκάλυψε ότι οφείλει την ενασχόλησή της με τον χορό στη Ντόρα Τσάτσου και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι σήμερα στη θέση της διευθύνει την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης!

..............................................................................................................................................................

Είχε δημοσιευτεί στον "Βορέα"(τεύχος 51) τον Σεπτέμβριο 2009, πριν 15 χρόνια!













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου