Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Δημήτρης Βραχιόλογλου και Απόστλος Ευφραιμίδης πριν 20 χρόνια είχαν συνυπογράψει «Τα τραγούδια της ξενιτιάς και του αποχωρισμού» με τον Χρόνη Αηδονίδη!







«Ο δίσκος αυτός ήταν διακαής πόθος και επιθυμία του Χρόνη Αηδονίδη, επίτιμου προέδρου του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» για να ακουστούν τραγούδια με θέματα κυρίως  από την ξενιτιά(οικονομική, εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, μετεγκατάσταση σε άλλο τόπο από παντρειά κ.ά.), τον αποχωρισμό, τον έρωτα, την αγάπη ακόμη και το γάμο».

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για ένα θέμα που ήταν και παραμένει μια ανοιχτή στο κοινωνικό σώμα του Έβρου και της Θράκης.

Είχε προηγηθεί το 2002 ο πρώτος δίσκος με τα «Τραγούδια του Μάη και της Άνοιξης»! Η πιο πρόσφατη παραγωγή είναι «Τ΄αηδονάκια της παράδοσης»!

Μια αξιέπαινη προσπάθεια που αξίζει κάθε αναγνώριση και επιβράβευση! Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης  το κατορθώνει το ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» με τον καλύτερο και δημιουργικό τρόπο τιμώντας στην πράξη και με έργο τη μνήμη του μεγάλου δασκάλου της μουσικής παράδοσης της Θράκης, που ήταν και θα είναι ένα κορυφαίο σύμβολο του Θρακικού Ελληνισμού!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου