Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Τα μνήματα και τα μηνύματα των Ιερολοχιτών και η επικαιρότητα τους 80 χρόνια(1944-2024) από τη Μάχη του Ρίμινι ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-Γράφει ο Δημήτρης Γκεντσίδης

ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΡΙΜΙΝΙ μεταξύ αυτών και Εβρίτες, έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών της μάχης του «ΡΙΜΙΝΙ» από την  3η Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΡΙΜΙΝΙ στη Καβύλη Ορεστιάδας.

 

 

Ο παλαίμαχος πολεμιστής  Δροσίδης Θεοφάνης με συγγενείς των συμπολεμιστών του, στο «Ρίμινι»

 

Ο στρατηγός  Ματζάκος Ανδρέας δεξιώνεται, τον επίτιμο πρόεδρο ΡΙΜΙΝΙΤΩΝ ΕΒΡΟΥ  Δροσίδη Θεοφάνη και τους συγγενείς πολεμιστών του ΡΙΜΙΝΙ στη Καβύλη Ορεστιάδας.

 

\

Οι Ριμινίτες πριν φύγουν από την Ιταλία είχαν δώσει όρκο να πηγαίνουν κάθε 21 Σεπτεμβρίου στο ΡΙΤΣΙΟΝΕ –ΡΙΜΙΝΙ να δίνουν χαιρετισμό στους νεκρούς συμπολεμιστές τους.

Την Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ» που είναι η συνέχεια της ηρωικής 3ης Ε.Ο.Τ., για την επέτειο της μάχης του Ρίμινι, την εκπροσώπησαν ο Ταξίαρχος Μουχτάρης Στέργιος και ο Αρχίατρος Λυμπερίδης Ιωάννης

 


Εξήντα πέντε χρόνια μετά οι παλαίμαχοι Ριμινίτες  Περήφανος Γ. και ο Σημαιοφόρος Μυτηλιναίος Β. αποτίνουν φόρο τιμής στους συμπολεμιστές τους.

Ο αρχίατρος Λυμπερίδης Ιωάννης με το σημερινό πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών Εκστρατευτικών σωμάτων Μέσης Ανατολής –Ριμινιτών- Ιερολοχιτών κΧατζηφωτίου Ζάχο.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου