Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Η συγκλονιστική ιστορία της Ελένης της Καρπασίας, της δασκάλας που μάθαινε γράμματα στα εγκλωβισμένα παιδάκια!-Μια ανταπόκριση από τη Λευκωσία της Ιωάννας Παρασχάκη!

Και πολλά επικράνθη
Η Ελένη της Καρπασίας
Μια συγκλονιστική εκδήλωση φιλοξενήθηκε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της κας Ευριδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου με τίτλο«Και πολλά επικράνθη – Η Ελένη της Καρπασίας»
Η δασκάλα με τα μαύρα, το σύμβολο της δύναμης και της υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας μίλησε για τα πέτρινα χρόνια, για την εγκλωβισμένη ζωή στην Καρπασία καθώ ς και για τους εγκλωβισμένους μαθητές της που έστειλαν ένα συγκινητικό γράμμα το οποίο διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για την ελπιδοφόρα επιστροφή 348 ελληνοκυπρίων στις εστίες τους, καθώς επέλεξαν να γυρίσουν όπως και οι 292 Μαρωνίτες, "με σημαντικότερο στοιχείο όλων πως τα 119 είναι παιδιά κάτω των 18 ετών αποτέλεσμα στοχευμένου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας" όπως είπε, ενώ αναφέρθηκε στην επερχόμενη συνάντηση που θα γίνει στη Ν.Υόρκη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη καθώς και στην επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκλεγεί για πρώτη φορά στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
................................................................................................................................................................

 Ευχαριστώ την αγαπητή φίλη Ιωάννα Παρασχάκη για την ανταπόκριση της από τη Λευκωσία για την συγκλονιστική εκδήλωση για την Ευριδίκη Περικλέους_Παπαδοπούλου, "της Ελένης της Καρπασίας"! Μια μαρτυρία-στάση ζωής,ένα μεγαλείο ψυχής! ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου