Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Και ο ξάδελφος του Rένου ο Γιώργος Χαραλαμπίδης είχε την αναφορά του στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The Roadshow!

Με αφορμή την αναφορά του αγαπητού και δημοφιλή συμπατριώτη μας ηθοποιού στον ξάδελφο Γιώργο Χαραλαμπίδη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The Roadshow, που ήταν αφιερωμένο στον Έβρο, θα πρέπει να πούμε ότι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή του τόπου μας, των ανθρώπων και των δυνατοτήτων τους! Ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στον κάδερλφο του Γιώργο, που είναι ο θεματοφύλακας της φωτογραφικής μνήμης του Σπηλαίου,του Κώστα Χαραλαμπίδη! Οι φωτογραφίες του είναι εντυπωσιακά τεκμήρια εποχής κι αν είχε διασωθεί όλο το φωτογραφικό αρχείο του, θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε μια μεγάλη έκθεση σε ένα από τα κεντρικά μουσεία της χώρας μας στην Αθήνα! Πάντως έχει διασωθεί η περίφημη φωτογραφική πέτρα", το άτυπο και υπαίθριο στούντιο, όπου πόζαραν οι συγχωριανοί και οι συγχωριανές μας για να τους φωτογραφίσει ο πρώτος φωτογράφος του Σπηλαίου Τριγώνου Ορεστιάδας για την έκδοση ταυτοτήτων και ειδικά τη δεκαετία του 1950 που επέτρεπαν τη μετακίνηση σε μικρή ακτίνα από τον τόπο διαμονής! Αυτή ακόμη υπάρχει και μου την έδειξε ο Γιώργος Χαραλαμπίδης σε προηγούμενη επίσκεψη μου, όπως και τα απομεινάρια των φωτογραφικών εργαλείων του! Ο Γιώργος Χαραλμπίδης ένας βετεράνος της Δόξας Σπηλαίου, που είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, που θα μπορούσαν να σταθούν και στα γήπεδα της μεγάλης εθνικής κατηγορίας! Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με τα ραψίματα στο χωριό, όταν το χωριό διέθετε ραφτάδες που έκαναν καριέρα και στην Αμερική! Ο ίδιος για αρκετές δεκαετίας δραστηριοποιήθηκε στην πρωτεύουσα  της ένδυσης και του ιματισμού, τη Θεσσαλονίκη,ενώ τώρα μετά τη συνταξιοδότηση του επέστρεψε στη γενέτειρα του!

Στη φωτογραφία με φόντο το "καφενείο του Δεκανέα", που ήταν για πολλά χρόνια στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής του χωριού μας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η ιδιωτική Λαογραφική Συλλογή "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ¨" με τη φροντίδα της Τασούλας και του Δημήτρη Θεοχαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου