Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ, Ο ΕΒΡΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΕΒΡΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΗ (6) ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΒΟΡΕΑΣ" ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΒΡΙΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΟΥΦΛΙΟΥ.
Στις 22 Αυγούστου 2010 στον Έβρο πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση βράβευσης προς τιμή του Αντιδημάρχου Καλλιθέας Κώστα Πολυχρονίδης για την πολυετή προσφορά του στην εσωτερική θρακική διασπορά.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ξενιτεμένο μου πουλί 2010" που διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό ΒΟΡΕΑΣ, το Κέντρο Τεκμηρίωσης Προβολής Δημοσιότητας και το Δίκτυο Θρακών, στο Σπήλαιο Τριγώνου Έβρου με στόχο την ανάδειξη του φαινομένου της μετανάστευσης και της μεταναστευτικής εμπειρίας τόσο σε τοπικό και εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο καθώς και την καταγραφή και προβολή ενός καταπληκτικού ανθρώπινου δυναμικού που χαρακτηρίζει διαχρονικά τη Θράκη και αποτελεί έναν τεράστιο πολιτιστικό και αναπτυξιακό πόρο.
Η εκδήλωση έγινε στη γενέτειρα του κ. Πολυχρονίδη, την Κυριακή Σουφλίου και μάλιστα μέσα στον Ι.Ν. του Αγ. Δημητρίου όπου επί 30 ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε ο μακαριστός πατέρας του, εφημέριος Γεώργιος Πολυχρονίδης.
Για την προσφορά και την προσωπικότητά του Αντιδημάρχου μίλησαν ο Εκδότης –Διευθυντής του περιοδικού Βορέας κ. Παπαθανάκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ντόλιος και ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διδάκτωρ Γεωργούλης Σταμάτης.
Η ομιλία του Κώστα Πολυχρονίδη έχει ως εξής:
Σεβασμιότατε, κύριε Υπουργέ,
κύριε δήμαρχε,
Αγαπητοί μου συμπολίτες.
Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ γεγονός που μου δίνει την ευκαιρία να πω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα που τιμάται το πρόσωπό μου στη γη που με γέννησε, στη γη που με μεγάλωσε, στο μικρό αυτό χωριό την Κυριακή.
Όλοι ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να καταφέρουν να κάνουν τους γονείς τους υπερήφανους. Και σήμερα δυστυχώς οι δικοί μου γονείς δεν είναι δίπλα μου για να δω στα μάτια τους την ικανοποίηση. Όμως νιώθω πως ακόμα κι αν είναι μακριά, με βλέπουν από εκεί ψηλά και καμαρώνουν.
Λαμβάνω την τιμητική αυτή διάκριση με αισθήματα βαθιάς ταπεινοφροσύνης καθώς συμβολίζει τις αξίες μας. Αξίες που είναι δυσεύρετες στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Εγώ θέλησα μιλώντας με πράξεις και όχι με λόγια να υπερβώ τις συμβατικές μου υποχρεώσεις, έχοντας πάντα την αίσθηση καθήκοντος όχι μόνο απέναντι στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται αλλά και απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό. Γιατί είναι καθήκον όλων μας να στηρίζουμε και να υπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο λειτουργούμε. Αυτό το καθήκον με κάνει να θυμάμαι τους στίχους του ποιητή:
Πάντα να πολεμάς και να αντιστέκεσαι
κι ας μένεις μόνος.
Μονάχος έρημος γαλήνιος να πολεμάς
για το καλό του ανθρώπου.
Και στους πολλούς στους λίγους να
αντιστέκεσαι κρατώντας την ψυχή σου
φλεγόμενο βάτο για φως, πάντα για φως
για το καλό του ανθρώπου.
Στους δυνατούς ενάντια, στους σκληρόκαρδους
και στους δειλούς, στους χωματένιους.
Ενάντια και του αφέντη του ανελεύτερου
και του τρεμόκαρδου του δούλου ενάντια.
Και να πονάς και να γελάς
και να ονειρεύεσαι πάντα
για το αγαθό και το καλό του ανθρώπου.
Να πολεμάς με το γνωστό και το άγνωστο
με την κακή και την καλή τη μοίρα
και με τους άπονους θνητούς
και τους απάνθρωπους ανθρώπους
Πάντα να πολεμάς και να αντιστέκεσαι
και όλο για το καλό –το φως του ανθρώπου.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκδότη και διευθυντή του περιοδικού «ΒΟΡΕΑΣ» που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία.

"ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου