Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΒΡΟ" ΣΤΟΝ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ"



Από τον «Έβρο» στον «Μετανάστη»
 
Στην έδρα της ιστορικής ερυθρόλευκης Rot-Weis δίπλα στο GOTTLIEB DAIMLER STADION στο Bad Canstatt, που είναι επίσης έδρα μιας ελληνικής παροικίας, και έχει την έδρα του το ποδοσφαιρικό καμάρι της Βάδης Βυρτεμβέργης η περίφημη ερυθρόλευκη VFB (ΦΑΟΥ-ΕΦ-ΜΠΕ), έχει το αθλητικό της σπίτι η ποδοσφαιρική ομάδα «METANASTIS» που αποτελεί μετεξέλιξη του «Έβρου», ενός ποδοσφαιρικού σωματείου που έγραψε τη δική του ιστορία στα μεταναστευτικά αθλητικά πράγματα και έχει αξιοπρόσεκτη πορεία στο τοπικό γερμανικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Τότε αποτελούνταν από Εβρίτες, σήμερα είναι ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες και κυρίως σε όλους τους μετανάστες ανεξαρτήτων εθνικής καταγωγής κι αυτό είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξέλιξης του μεταναστευτικού ζητήματος και της σημερινής φάσης τους στην κοινωνία της Γερμανίας.
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες ήταν τόσες όσες και οι μεταναστευτικές κοινότητες. Δεν έλειπαν και οι περιπτώσεις σαν κι αυτή των μεταναστών από τον Πεντάλοφο που ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης είχαν και την αντίστοιχη ομάδα. Έτσι, το 1986 θα συναντηθούν οι ομάδες της Στουτγάρδης και του Frittlingen όπου είχε δημιουργηθεί μια δυναμική κοινότητα Πενταλοφιτών.










 
ΦΩΤΟ-ΛΕΖΑΝΤΑ

Ο Κώστας Ντουρανίδης από το Σπήλαιο με τους συμπαίκτες του Γιάννη Πουλινάκη από τους Νέους Ψαθάδες Διδυμοτείχου και Βασίλη Δασκαλόπουλο από την Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου