Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΤΑΜΟ, ΣΤΟ ΠΥΘΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Από την πρώτη στιγμή αναζητήσαμε όσους μπορούσαμε να μιλήσουμε και να αντλήσουμε πληροφορίες για την πρόκληση του "επεισοδίου". Τις διαχειριστήκαμε υπεύθυνα και ψύχραιμα και από την αρχή τονίσαμε ότι η τήρηση των πρωτοκόλλων και των κανονισμών της ελληνο-τουρκικής συμφωνίας είναι το πλαίσιο ασφαλούς διαχείρισης και αποφυγής επεισοδίων, όταν δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος πρόκλησής τους. Στην προκειμένη περίπτωση η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ρήγματος στο παρέβριο ανάχωμα θα έπρεπε να ακολουθήσει μετά τη γνωστοποίηση του αιτήματός μας μέσω της διπλωματικής οδού και μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου που προσδιορίζεται στις δέκα μέρες ενώ στην πράξη και μέσα σε ένα πνεύμα καλώς εννοούμενης συνεργασίας αυτό το χρονικό διάστημα έχει περιοριστεί στις δυο με τρεις μέρες.
Τόσο στο voreasmagazin όσο και στη ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ φροντίσαμε να παρουσιάσουμε τα πραγματικά γεγονότα και να σταθούμε στον τρόπο διαχείρισης που καμιά φορά μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και προεκτάσεις από αυτό καθαυτό το γεγονός.
Σε ό,τι μας αφορά, δεν επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις κι αυτό είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει εδώ και τριάντα χρόνια κι από αυτό το πλαίσιο δεν πρόκειται να βγούμε προκειμένου να αποκομίσουμε εφήμερα οφέλη εκμεταλλευόμενοι τη δεδομένη ευαισθησία στα εθνικά θέματα είτε της τοπικής είτε της εθνικής κοινής γνώμης. Περιγράψαμε και αποδώσαμε τα γεγονότα όπως αυτά συνέβησαν και δώσαμε τις πληροφορίες για την ισχύουσα ελληνο-τουρκικήσυμφωνία που προβλέπει την αλληλοενημέρωση, όταν πρόκειται να εκτελεστούν υδραυλικά έργα στη μια ή στην άλλη πλευρά. Κι επειδή υπήρξε εμπλοκή πολλών υπηρεσιών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, θα πρέπει να σας καταθέσουμε ότι επικρότησαν τη δημοσιογραφική διαχείρισή μας και αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές ότι όσα παρουσιάσαμε, ανταποκρίνονταν στα πραγματικά γεγονότα και μόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου