Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Μια ενδιαφέρουσα και υψηλού συμβολισμού πρόταση για τα 100 χρόνια(1923-2023) από την ίδρυση της νεότερης πόλης της Ελλάδας διατύπωσε η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου






Μια ενδιαφέρουσα και υψηλού συμβολισμού  πρόταση διατύπωσε η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας και μάλλον αιφνιδίασε τη δημοτική αρχή, η οποία θα περίμενε μια ακόμη «ρητορική επίθεση παρά μια επιοκοδομητική πρόταση», η οποία ουσιαστικά συνιστά ένα προσκλητήριο ενότητας και υπέρβασης για όλες τις ζωντανές και δημιουργικές κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές δυνάμεις της πόλης και του δήμου».
«Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ»-όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Γκουγκουσκίδου-« έχει μπροστά του τα 100 ΧΡΟΝΙΑ(1923-2023) ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ, μια επέτειος που θέτει μπροστά σε μια μεγάλη ευθύνη και αποστολή όλες τις ζωντανές και δημιουργικές κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές δυνάμεις του, να προετοιμαστούν χωρίς αποκλεισμούς για αυτό ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ και μια δυνατότητα διαπραγμάτευσης μας με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να βρούμε τους συνομιλητές και τους συμμάχους για την προώθησης μιας ατζέντας τοπικών θεμάτων και διεκδικήσεων. Μπορεί ο χρόνος να φαντάζει αρκετός αλλά πρακτικά θα αποδειχθεί πολύ λίγος, αν φροντίσουμε αυτή η επέτειος να γίνει μια νέα εκκίνηση για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, που αξίζει στους πρωτεργάτες της νεότερης πολύς, αντάξια των αγώνων και των άοκνων προσπαθειών τους για πρόοδο και ευημερία. Αυτή η επέτειος και η οργάνωση της μπορεί να γίνει ένα όχημα μπορεί να εκτοξεύσει το Δήμο Ορεστιάδας σε μια νέα πορεία».
Σίγουρα η πρόταση αυτή της Μαρίας Γκουγκουσκίδου θα συζητηθεί, ενώ από την υλοποίηση της θα κριθούν και πάρα πολλές και σημαντικές για το μέλλον της πόλης και του δήμου διεκδικήσεις.
Κέρδισε πολλές εντυπώσεις η Μαρία με την σπουδαία της πρωτοβουλία γι αυτό το κορυφαίο γεγονός και έδειξε ότι πέρα από μαχητική, όπου χρειάζεται και είναι απαραίτητο, μπορεί να είναι και ενωτική και εποικοδομητική.
Πολλαπλά κερδισμένη, επικοινωνιακά και πολιτικά! Όταν μπορείς να διδαχθείς από την ιστορία και τον πολιτισμό σου, τότε μπορείς να έχεις κι ένα αφήγημα για τον τόπο!
Μετά το ΕΤΟΣ ΤΑΚΗ ΤΣΟΝΙΔΗ ήρθαν τα 100 ΧΡΟΝΙΑ(1923-2023) ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ η Μαρία άγγιξε ευαίσθητες χορδές και συναισθήματα!
Γ.Θρακιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου