Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Γέννημα θρέμμα του Σπηλαίου Τριγώνου Ορεστιάδας ο Γιώργος Δαλαμπίρας με καλές οικονομικές σπουδές και αγάπη για τον τόπο του και τον πρωτογενή τομέα

Γέννημα-θρέμμα του Σπηλαίου Τριγώνου Ορεστιάδας ο Γιώργος Δαλαμπίρας με καλές οικονομικές σπουδές και αγάπη για τον τόπο του και τον πρωτογενή τομέα. Αν λάβουμε υπόψη ότι ο παππούς "Πατσιάλας"-Πασχάλης Ψειράκης, που ήταν ένα εξαιρετικός ξυλουργός και μάστορας, που έχτισε και έστησε το φούρνο, που ίδρυσε ο παππούς του Σταύρος Ψειράκης, ο ίδιος μετά τον θείο του Πασχάλη, τη μητέρα του Βάσω Ψειράκη και τον πατέρα του Χρήστο Ψειράκη, είναι η τρίτη γενιά της επιχειρηματικής οικογένειας! Ο κύκλος στάρι-αλεύρι-ψωμί, φούρνος αλλά και εμπορία σιτηρών, καθόρισε το επιχειρηματικό μέλλον της οικογένειας, με το φούρνο στο Σπήλαιο και διανομή ψωμιού καθημερινά σε πολλά χωριά του Τριγώνου και πρακτορείου ψωμιού και ειδών ζαχαροπλαστείου στα Δίκαια. Τώρα ο ίδιος επιχειρεί τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στο Σπήλαιο, όπου και τον συνάντησα στο αγρόκτημα με τις καρυδιές, όπου με συνομήλικο και παιδικό φίλο του πειραματίζεται με την καλλιέργεια καρυδιών τύπου Chandler από την Καλιφόρνια. Το εγχείρημα είναι προσεκτικά οργανωμένο και σιγά σιγά αποκτούν την τεχνογνωσία της καλλιέργειας για να επεκτείνουν, ενδεχόμενα, στα επόμενα χρόνια με γνώση και εμπειρία το αγρόκτημά τους. Η επιλογή της περιοχής είναι καλή, αφού σ΄αυτήν εμείς πιτσιρικάδες είχαμε ξεκινήσει τα ταράσια στις καρυδιές, που είχαν σπαρθεί στο πλαίσιο του εποικισμού, που είχε κάνει μια πολύ καλή χωροθέτηση των κτημάτων που προορίζονταν για καρυδιές, αμυγδαλιές και αμπέλια. Ο Γιώργος Δαλαμπίρας καλλιεργεί τη σχέση του με το χωριό και τον τόπο του και είναι μια φρέσκια επιλογή που σίγουρα προσθέτει στο ψηφοδέλτιο της "Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας" στον Έβρο με υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τον Κώστα Κατσιμίγα. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε ένα επικοινωνιακό και πολιτικό πλεονέκτημα του!
Σταύρος Γ.Παπαθανάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου