Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Σπύρος Δέδογλου: "Πριν 100 χρόνια(1919-2019) με τον διορισμό από τη διασυμμαχική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Αλτιναλμάζη στο αξίωμα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης άρχιζε το λαμπρότερο κεφάλαιο στην αυτοδιοικητική ιστορία της πρωτεύουσας του Έβρου"

"Πριν 100 χρόνια(1919-2019) με τον διορισμό από τη διασυμμαχική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Αλτναλμάζη στο αξίωμα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης άρχιζε το λαμπρότερο κεφάλαιο στην αυτοδιοικητική ιστορία της πρωτεύουσας του Έβρου. Οι συγκλονιστικές ιστορικές  εξελίξεις οδήγησαν στην ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Οι ελληνο-γαλλικές σχέσεις ήταν καθοριστικές για τις εθνικές διεκδικήσεις και ένα τεράστιο κεφάλαιο που χρήζει επιστημονικής προσέγγισης και ανάδειξης. Ο Κωνσταντίνος Αλτιναλμάζης αποτελεί την πλέον εμβληματική μορφή στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης και η προσφορά του θα αποτελεί έναν φωτεινό φάρο για όλους τους ανθρώπους του Έβρου. Εμείς ως παράταξη θα φροντίσουμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του και να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη και τη διάθεση προσφοράς στον τόπο στις νεότερες γενιές", κατέληξε στη δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Έβρου΄Σπύρος Δέδογλου με το συνδυασμό της "Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας" του υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κώστα Κατσιμίγα.
Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από το μνημείο των Γάλλων πεσόντων στρατιωτών κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και βρίσκεται στο σιδηροδρομικό σταθμό Πυθίου Διδυμοτείχου.
Γ.Θρακιώτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου