Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Η μυθιστορηματική βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή παρουσιάζεται το Σάββατο, στις 7μ.μ., στο Μουσείο των Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα

¨ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ-Μυθιστορηματική βιογραφία" είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη που διαπραγματεύεται τη ζωή και τη διαδρομή του μεγαλύτερου Έλληνα μαθηματικού μετά τα χρόνια της αρχαιότητας, που για πάρα πολλούς λόγους αποτελεί ένα βιβλίο ορόσημο στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, αφού παρουσιάζει το ιστορικό και επιστημονικό αλλά και πολιτικό πλαίσιο της εποχής του με επιχειρήματα και τεκμηριωμένη έρευνα. Ένα εξαιρετικό βιβλίο για μια μεγάλη προσωπικότητα του Θρακικού και Παγκόσμιου Ελληνισμού, τον πιο "λαμπερό αστέρα του αστερισμού που λέγεται Οικογένεια Καραθεοδωρή", γράφει στο επίμετρο του ο καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και τ.καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων Στέφανος Γερουλάνος.
Η παρουσίαση του στη Νέα Βύσσα είναι για το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019, στις 7μ.μ., στο Μουσείο των Καραθεοδωρή. Θα μιλήσουν οι: Χρήστος Ορμανλίδης-πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Βύσσας "ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ" και Σταύρος Παπαθανάκης-δημοσιογράφος. Στην παρουσίαση και το συντονισμό ο εκπαιδευτικός Σαράντης Σαραντίδης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του συγγραφέα Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη, ο οποίος θα απαντήσει στα ερωτήματα του κοινού και θα υπογράψει τα βιβλία του.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Βύσσας "ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ" και οι εκδόσεις "ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ".
Σταύρος Παπαθανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου