Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

"ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ", το στέκι των Εβριτών της Αθήνας και της Αττικής στην Καλλιθέα



Στο Εβρίτικο στέκι, στον «Παπαγάλο», στην Καλλιθέα Αττικής έχουμε αναφερθεί και πάντα υπάρχει ένας λόγος να γράφουμε, αφού είναι ένα σημείο αναφοράς για την Εβρίτικη παροικία. Είναι ένας χώρος συνάντησης με κοινούς φίλους και μόνο σ’ αυτόν μπορείς να ακούσεις στη δική μας αυθεντική ντοπιολαλιά «να φουρλαντάει ένας τζιάμπλιακας» στο λιμάνι……. Μόνο ο Βαγγέλης Μπουμπουτίνης θα μπορούσε να δώσει αυτό το όνομα στη βάρκα του. Προς έκπληξη των επισκεπτών που προσπαθούν να καταλάβουν τι σημαίνει!
........................................................................................................................................................
Αυτά έγραφε στη στήλη του ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ ο Γ.Θρακιώτης στον "Βορέα"(τεύχος 55), τον Ιανουάριο του 2010, πριν δέκα χρόνια. Στη φωτογραφία ο επί σειρά τετραετιών αντιδήμαρχος Καλλιθέας, με καταγωγή από την Κυριακή Σουφλίου, Κώστας Πολυχρονίδης, ο δημοσιογράφος-εκδότης, με καταγωγή από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, Βαγγέλης Μπαλίκος και ο ιδιοκτήτης του "Παπαγάλου", με καταγωγή από την Πλάτη Τριγώνου, Παναγιώτης Γκαϊδατζής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου