Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φυλακίου Σοφία Παπαδοπούλου έκανε λόγο για τη μη πολιτική ορθότητα στη χρήση του ορου "λαθρομετανάστες" και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα τους για υποδοχή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και στο ΚΥΤ Φυλακίου!

Ένα από τα πρόσωπα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας Περιφέρειας, μπροστά στο δημαρχείο, ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φυλακίου, νοσηλεύτρια Σοφία Παπαδοπούλου, νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Δικαίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Δικαίων-Ορεστιάδας. Είχε το κουράγιο να πει σε ένα ακροατήριο που θα αντιδρούσε, ευτυχώς, σε ένα μικρό ποσοστό του, ότι δεν είναι πολιτικά ορθή η χρήση του όρου «λαθρομετανάστες», ενώ κάποιοι από το ακροατήριο θα ήθελαν να ακούσουν για «λαθροεισβολείς και λαθροέποικους»! Η ίδια πέρα από τις όποιες και θεμιτές προσωπικές απόψεις ως δημόσια λειτουργός όφειλε να κινηθεί στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας που κινείται σε ένα διεθνές περιβάλλον απόλυτα εναρμονισμένη με το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση για το καθεστώς των προσφύγων και την επίσημη ορολογία μιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Κι αυτό ήταν μια επίσης εξαιρετικά πολιτικά ορθή συμπεριφορά δημόσιου λειτουργού. Ένα ακόμη παράδειγμα του διαλόγου στο εσωτερικό της τοπικής κοινωνίας που απηχεί τον πλουραλισμό και την πολυφωνία της.

 Αυτό που όμως είναι βέβαιο και θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μας, ανεξαρτήτων ιδεολογικών και πολιτικών αντιλήψεων, ότι όλος ο Έβρος και μια ολόκληρη χώρα κρύβεται πίσω από ένα μικρό χωριό, που καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολύπλοκο και περίπλοκο πρόβλημα πολύ πάνω από τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του! Είναι πολύ άδικο για τη μικρή αυτή κοινωνία, που βρίσκεται σε μια διαρκή φθίνουσα πορεία. Οι γυναίκες του Φυλακίου, όπως δήλωσε και η πρόεδρος της Σοφία Παπαδοπούλου, είναι αποφασισμένες να δώσουν το δικό τους αγώνα! Ένας αγώνας που είναι όλων των γυναικών του Δήμου Ορεστιάδας!

Σταύρος Παπαθανάκης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου