Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ανοιχτή επιστολή του τέως Επάρχου Βορείου Έβρου Βασίλη Σισμανίδη στην Τράπεζα Πειραιώς για το υποκατάστημα Δικαίων Τριγώνου Ορεστιάδας

Ανοιχτή επιστολή.

Προς τον Διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς.

Η απόφαση της Τράπεζας να κλείσει (σχεδόν) το Κατάστημα στα Δίκαια-Έβρου , άφησε καίρια ερωτήματα στην τοπική κοινωνία, τα οποία νομίζουμε ότι περιμένουν απάντηση.

Η Γεωγραφία και η Ιστορία της περιοχής (Βόρεια είσοδος και έξοδος, από και προς τις Ανατολικές Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές χώρες)με όλες τις προοπτικές που άρχισαν να δημιουργούνται, πιστεύουμε ότι επιβάλλουν την παρουσία, σ' αυτόν τον ευαίσθητο οικονομικά και γεωγραφικά χώρο, ενός Τραπεζικού ιδρύματος.

Το Κατάστημα Δικαίων, (πρώην κατ/μα Α.Τ.Ε.), έχει μια ιστορία, πέραν των 60 ετών. Ήταν από τα πλέον παραγωγικά, με πολλαπλά οικονομικά οφέλη, για την Τράπεζα, από την λειτουργία του.

Η Οικονομία και η δυναμική της περιοχής, δεν πρέπει να μετράται με τα στενά οικονομικά, σημερινά, κριτήρια και στοιχεία, αλλά να ανατρέχει στο παρελθόν με την οικονομική της άνθηση, αλλά κυρίως στο μέλλον με τις προοπτικές που ανοίγονται. Μια Τράπεζα του μεγέθους της Πειραιώς, πιστεύουμε , πώς δεν είναι μόνο χρηματοπιστωτική Εταιρεία, αλλά και αναπτυξιακό ίδρυμα και ότι μπορεί να συλλάβει τα μηνύματα των καιρών. Και αυτά , νομίζουμε, υπαγορεύουν την έντονη παρουσία της ,στην περιοχή, για την στήριξη και ανάπτυξη της

Η περιοχή δοκιμάσθηκε, τα τελευταία 70 χρόνια, με το κλείσιμο των Λατομείων πέτρας, που χρονολογούνταν από τον 5ο-4ο π. Χ. αιώνα και την μαζική μετανάστευση , του πιο δυναμικού και παραγωγικού στοιχείου, στις

10/ετιες 1950-60.

Είναι σκληρό και τιμωρητικό, κυρίως, για τούς ηλικιωμένους της περιοχής, να συνωστίζονται, στο Κατάστημα, από την περιορισμένη λειτουργία του.

Περιμένουμε, αυτή μας η έκκληση για την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Κατ/ος στα Δίκαια, να βρει , ευήκοα ώτα στο πρόσωπο σας. Θα είναι μια απόφαση, που θα σηματοδοτήσει την προοπτική της περιοχής αλλά και θα αναδείξει μαζί το αναπτυξιακό και το κοινωνικό πρόσωπο της Τράπεζας.

Περιμένουμε και αισιοδοξούμε.

                                                                                            Βασίλης Σισμανίδης

                                                                                            Τηλ: 6978777295

                                     

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου