Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Γιατί πριν 40 μέρες συνέδεα την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, στις οποίες θα πάει η κυβέρνηση με την πρώτη ευκαιρία όταν θα αισθανθεί την ισχυρότερη πολιτική νομιμοποίηση με τους καλύτερους δημοσκοπικούς οιωνούς!

Από την αρχή προσπαθούμε να σας δώσουμε τις πληροφορίες που έρχονται από εξαιρετικά σοβαρές πηγές και μέχρι τώρα δεν έχουν διαψευστεί και δεν έχει προκύψει κανένα θέμα αξιοπιστίας. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στη σθεναρή και αποφασιστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με κεντρικό πρωταγωνιστή τον υπουργό Νότη Μηταράκη. Προς το παρόν στο κάδρο δεν έχει μπει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει έτσι περιθώριο ελιγμών ανάλογα με το κλίμα και τη δυναμική του. Η κυβέρνηση δείχνει να μην φοβάται το πολιτικό κόστος και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη υπολογίζουν ότι ακόμη κι αν υπάρξουν εκλογικές απώλειες, αυτές θα υπερκαλυφθούν από άλλες περιοχές, όπου ευελπιστούν ότι θα έχουν καλύτερες εκλογικές επιδόσεις! Όσο οι αντιδράσεις για το ΚΥΤ Φυλακίου μένουν στα στενά όρια του Δήμου Ορεστιάδας και οι φορείς αδυνατούν να το κάνουν εθνικό θέμα, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός! Απλώς αν γίνουν πρόωρες εκλογές, εκτιμώ ότι θα παγώσει προσωρινά για τους αμέσως επόμενους μήνες και σίγουρα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν και οι αμέσως επόμενες, για να ακυρωθεί ο νόμος για την αναλογικότερη εκπροσώπηση των κομμάτων που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε στις νέες με το νόμο που ψήφισε η ΝΔ! Όλα αυτά είναι ο πολιτικός σχεδιασμός που προκρίνεται στο επιτελείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού πιστεύουν ότι η δημοφιλία του ακόμη αντέχει και επιτρέπει το συγκεκριμένο σενάριο.

 Όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι η διαχείριση της πανδημίας εξελίσσεται ικανοποιητικά χωρίς εξάρσεις, που θα μπορούσαν να αλλάξουν το κλίμα. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να δούμε και το άνοιγμα της αγοράς και στη συνέχεια της εστίασης με τα τραπεζάκια έξω, που στοχεύουν ολοφάνερα στη μεγάλη εκλογική περιφέρεια της Αττικής.

Στο μεταξύ και οι βουλευτές της ΝΔ στον Έβρο Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης έχουν προφυλαχθεί μέχρι τώρα από κακοτοπιές και στην ίδια γραμμή κινείται και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος! Είναι αρνητικοί στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και σ΄αυτή τη γραμμή επιμένουν να κινούνται σε όλες τις τηλεδιασκέψεις οι τρεις βουλευτές. Προφανώς κρατάνε το αυτονόητο πολιτικό δικαίωμα να είναι συνομιλητές του πρωθυπουργού!

Αν πάμε σε εκλογές στις αρχές του καλοκαιριού, μάλλον θα παγώσει για λίγους μήνες ο σχεδιασμός της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου και σίγουρα θα παραμείνει πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα στη συνέχεια!

..............................................................................................................

Αυτά έγραφα στις 23 Ιανουαρίου 2021 για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου και το συνέδεα άμεσα με τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνηση, η οποία θα πάει σε πρόωρες εκλογές, όταν αισθανθεί την ισχυρότερη πολιτική νομιμοποίηση με τους καλύτερους δημοσκοπικούς οιωνούς! Κι αυτό συμβαίνει τώρα! Με ανοιχτό το θέμα του ΚΥΤ που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια επικοινωνιακή και πολιτική πληγή εθνικής εμβέλειας με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξουν απώλειες προς τα δεξιότερα της κυβέρνησης. Κι αυτό εκτιμούν στο κυβερνητικό επιτελείο ότι δεν κινδυνεύουν από τα κεντροαριστερά και τα αριστερά τους και πρέπει να στεγανοποιήσουν το χώρο από πιθανές διαρροές προς την πλευρά της Ελληνικής Λύσης που ειδικά στον Έβρο δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα!

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύω είναι από ρεπορτάζ πριν και μετά το 2013, πριν 10 και 8 χρόνια, όπου βλέπουμε τη δομή του Φυλακίου να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται συνεχώς! Κι αυτή είναι η πραγματικότητα! Αυτό θα συμβαίνει εις το διηνεκές και ανεξάρτητα από την πολιτική συγκυρία και τους τακτικισμούς. Η δομή είναι ένας υπαρκτός οργανισμός και θα πρέπει να επιλύει και να αντιμετωπίζει τις ανάγκες και τις υποδομές του! Δυστυχώς για τη δομή του Φυλακίου υπήρχε η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση φορτώνοντας μια μικρή κοινωνία και μια περιοχή που είναι συνώνυμο της όξυνσης των περιφερειακών κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων με τη διαχείριση ενός προβλήματος που την ξεπερνάει! Αυτή είναι η μέγιστη υποκρισία για το κεντρικό και τοπικό-περιφερειακό σύστημα από τις κοινοβουλευτικές ως τις εξωκοινοβουλευτικές εκφράσεις και εκπροσωπήσεις του!






Σταύρος Παπαθανάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου