Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Συγκέντρωση φίλων και συγγενών μπροστά στο ραφείο του Στέλιου Ντουρανίδη το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας!

 

 Συγκέντρωση φίλων και συγγενών μπροστά στο ραφείο του Στέλιου Ντουρανίδη το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας, πριν 55 χρόνια χρόνια. Το χωριό, όπως και τα άλλα χωριά του Τριγώνου, είχε αρχίσει να αδειάζει από κόσμο από τη φυγή πολλών στην ξενιτιά, κυρίως στην Αυστρία, Γερμανία και Βέλγιο. Κανένας δεν πίστευε ότι αυτή η φυγή θα αποκτούσε μόνιμα χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι μετανάστες είχαν το άγχος της προσωρινότητας ότι "κάποια στιγμή θα τους διώξουν"! Αυτό όχι μόνο δεν συνέβη αλλά ήδη σε μερικά χρόνια θα μπουσουλήσει και η πέμπτη γενιά των απόδημων πλέον συμπατριωτών μας. Το Σπήλαιο και τα άλλα χωριά ήδη και ως μεγάλες παροικίες ακμάζουν στη Στουτγάρδη και την ευρύτερη περιοχή της!

Ο παππού Λευτέρης Ντουρανίδης, στη θέση που του ταίριαζε και του άρμοζε ως αρχηγός της οικογένειας με τον δέοντα σεβασμό στο πρόσωπο του!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου