Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Το βιογραφικό σημείωμα(Curriculum Vitae) του ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης του Δ.Π.Θ. και τέως προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου Γιώργου Μηνόπουλου

 Το βιογραφικό σημείωμα(Curriculum Vitae) του ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής της Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(Δ.Π.Θ.) και τέως προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου Γιώργου Μηνόπουλου το παρέλαβα με ιδιαίτερη χαρά, γιατί, αν και τον γνώριζα από την έντονη και ουσιαστική πολιτιστική δράση του, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου και ήταν μια συνεργασία άψογη και εποικοδομητική σε όλα τα επίπεδα! Με την έκδοοη του αυτοβιογραφικού λευκώματος με τα ορόσημα της ζωής μας επιτρέπει να γνωρίσουμε και άλλες πτυχές της ζωής του και της προσωπικότητας του. Ένας άνθρωπος της γνώσης, της επιστήμης και της προσφοράς, που άφησε το αποτύπωμα με ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες, που δυστυχώς δεν ευοήθηκαν από το κυρίαρχο πολιτιστικό κλίμα που επικρατεί στην τοπική πολιτική και αυτοδιοικητική σκηνή. Και για να γίνω πιο σαφής, αναφέρομαι στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ, που θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ αλλά δεν υποστηρίχθηκε! Πολύ καλή ήταν η συνεργασία μας για το ΕΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ για το έτος 2017 από το Δήμο Ορεστιάδας με αφορμή τα 150 χρόνια(1867-2017) από τον θάνατο του ιατροφιλόσοφου Στεφάνου Καραθεοδωρή, του πατριάρχη του ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ. Ο Γιώργος Μηνόπουλος είχε και έχει πλήρη επίγνωση της δύναμης του πολιτισμού και τις τεράστιες δυνατότητες ανάδειξης και προβολής του τόπου μας μέσα από μια πληθώρα αρχετυπικών συμβόλων και προτύπων που καθιστούν τη Θράκη μια αρχέγονη κοιτίδα του πολιτισμού!

Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την ξεχωριστή και πολύτιμη αφιέρωση του!

Σταύρος Παπαθανάκης







1 σχόλιο:

  1. Σταύρε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια . Σε πολλά δουλέψαμε μαζί και δουλέψαμε καλά . Άλλωστε κανείς δεν υπάρχει μόνος του αν δεν υπάρχουν οι άλλοι . Όσο για τον Ορφέα λυπάμαι μαζί σου γιατί ακόμη στον τόπο μας δεν αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητα του όταν μάλιστα η καταξίωση του είναι διεθνής . Και ύστερα μας φταίνε οι . . . Βούλγαροι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή