Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

"ΕΝΑ μόνο δρομολόγιο με τραίνο και ΕΝΑ με λεωφορείο που αντικαθιστά το τραίνο."-Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των κατοίκων του Βορείου Έβρου και του Τριγώνου ειδικότερα-Άρθρο-παρέμβαση του πρώην στελέχους της ΓΑΙΑΟΣΕ Βασίλη Διαμαντάκη!

Πρiν από τρεις μήνες υπογράφτηκε η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για την πραγματοποίηση των δρομολογίων των «άγονων» γραμμών στην οποία προβλεπόταν η προσθήκη ενός επιπλέον δρομολογίου στον Έβρο δηλαδή συνολικά τρία ημερησίως. 

Αντί αυτής της έστω μικρής βελτίωσης τι έχουμε σήμερα ;

ΕΝΑ μόνο δρομολόγιο με τραίνο και ΕΝΑ με λεωφορείο που αντικαθιστά το τραίνο.










Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή σε Ολόκληρο τον νομό Έβρου υπάρχει ΕΝΑΣ μόνο Σταθμάρχης με έδρα την Αλεξανδρούπολη που στην βάρδια του εξυπηρετεί το μοναδικό τραίνο που φεύγει και το άλλο δρομολόγιο του τραίνου πραγματοποιείται με μισθωμένο ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ !

Για το τρίτο «νέο» δρομολόγιο ούτε λόγος να γίνεται.

Στην γραμμή Αλεξανδρούπολης - Θεσσαλονίκης η κατάσταση είναι εξ ίσου τραγική. 

Ξεκινάει κάποιος για να πάει με ΤΡΑΙΝΟ στη Θεσσαλονίκη και παίρνει πάλι το μισθωμένο λεωφορείο το οποίο τον πηγαίνει μέχρι τη Δράμα για να πάρει από εκεί τα τραίνο και να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Με μια μικρή διαφοροποίηση. 

Όταν θα φτάσει στη Δράμα το τραίνο για Θεσσαλονίκη θα έχει φύγει από ώρα και θα πρέπει να διανυκτερεύσει στη Δράμα για να πάρει το επόμενο πρωί το τραίνο ή να το κόψει με τα πόδια !

Νομίζω ότι στην περίπτωση αυτή η φράση «τριτοκοσμικές» συνθήκες χάνει κάθε νόημα. 

Κατά τα άλλα ο Υπουργός Καραμανλής μας έχει φλομώσει με εξαγγελίας για κατασκευή Διπλής Ηλετροκίνητης Γραμμής Αλεξανδρούπολης- Ορμενίου πότε όμως; 

Όταν εξευρεθούν πιστώσεις που δεν υπάρχουν , και όταν γίνουν μελέτες που δεν υπάρχουν !

Προς το παρόν λεφτά υπάρχουν μόνο για να προσληφθούν γραφεία Συμβούλων τα οποία θα εποπτεύσουν τα έργα και τις μελέτες που ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν όταν μάλιστα για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί και λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια εταιρεία με 200 έμπειρους Μηχανικούς η γνωστή μας ΕΡΓΟΣΕ !

Κύριοι Βουλευτές του Έβρου έχετε γνώση αυτής της τραγελαφικής κατάστασης ; και αν όχι τώρα που ενημερωθήκατε τι σκοπεύετε να κάνετε;

Αναμένουμε…..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου