Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΣΕΛΗΣΙΟ!

Πριν 80 μέρες έφυγε ο  γεννημένος στη Σαμοθράκη δάσκαλος και ιεροψάλτης Ανδρέας Σελήσιος με πολυετή παρουσία και προσφορά στα κοινωνικά και εκπαιδευτικά πράγματα της Νέας Ορεστιάδας,προκαλώντας θλίψη και οδύνη στους συγγενείς και φίλους του! 

Στις 3 Μαρτίου απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Ανδρέας Σελήσιος του Κωνσταντίνου και της Ευδοκίας. Γεννήθηκε στον Ξηροπόταμο Σαμοθράκης το 1939, έζησε στο νησί τα μαθητικά του χρόνια, ενώ τα φοιτητικά του χρόνια τα έζησε στην Αλεξανδρούπολη,όπου σπούδασε δάσκαλος στην Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία. Υπηρέτησε στο στρατό ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια διορίστηκε ως δάσκαλος στο χωριό Νέο Χειμώνιο το έτος 1963,πριν 60 χρόνια! Έκτοτε και μετά το γάμο του με την Ελένη Μοσχοφίδου, εγκαταστάθηκε στη Νέα Ορεστιάδα και συνέχισε το διδασκαλικό του έργο σε διάφορα χωριά της περιφέρειας. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέα; Ορεστιάδας απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Σημαντική υπήρξε η πολυετής δραστηριότητα του ως ιεροψάλτης στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρωνμ ενώ υπήρξε ενεργό μέλος της Χορωδίας του Ιστορικού και λαογραφικού Μουσείου καθώς και του Ερυθρού Σταυρού.

Ενσωματώθηκε στην κοινωνία της Νέας Ορεστιάδας,κατέστη αγαπητό μέλος της, καθώς διακρινόταν για το ήθος του, τη φιλανθρωπική του δράση και την πλούσια κοινωνική του προσφορά.

Κ απώλεια του γέμισε με θλίψη τη σύζυγο του Νίτσα, τις δύο κόρες του, τους γαμπρούς του και τα εγγόνια του που λάτρευε,τη Μαρίνα και τον Γιώργο.

Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ μας Ανδρέα!








 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου