Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΕΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ...Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!



Δεν είχα πρόθεση να αναφερθώ στην χθεσινή ομιλία των δύο πρώην πρωθυπουργών.
Προφανώς και πήγα να τους ακούσω...
Τους θυμάμαι άλλωστε από τα φοιτητικά μου χρόνια, εκεί στα στενά γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην Νικηταρά, σε όσους θυμίζουν κάτι, εκείνα τα γραφεία....
Αποφάσισα να γράψω αυτό το σημείωμα γιατί από χθές το βράδυ και σήμερα όλη μέρα διαβάζω ειρωνικά και υβριστικά σχόλια από τα κολλητήρια και τα καρακόλια της πρωθυπουργικής αυλής που ξεχειλίζουν τοξικότητα.
Καλά, τόσο πολύ ενόχλησαν οι ομιλίες "δύο πρώην παροπλισμένων";
Είπαν κάτι που δεν είναι αλήθεια;
Ξέρω, ο....αυτοκράτορας δεν δέχεται κριτική, μόνο λιβάνισμα, αλλά η ΝΔ πήρε το χαμηλότερο αριθμό ψήφων από ιδρύσεώς της!
Εχασε 13 μονάδες σ' ένα χρόνο!
Δεν σας προβληματίζει αυτό;
Αυτό σας υπενθύμισαν ο Καραμανλής κι ο Σαμαράς και προσπάθησαν, κατά τη γνώμη τους, να εξηγήσουν που οφείλεται το αρνητικό αποτέλεσμα.
Δυο πρώην πρωθυπουργοί οφείλουν να λένε τη γνώμη τους και μάλιστα δημοσίως. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει... Θυμάστε αλήθεια τη δημόσια κριτική (ξέχωρα από τις...διαρροές) του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον Καραμανλή και τον Σαμαρά, όταν εκείνοι ήταν πρωθυπουργοί; Του αρνήθηκε κανείς το δικαίωμα να ομιλεί;
Η κυβέρνηση μπορεί να αγνοήσει τη γνώμη τους και να αυτοϊκανοποιηθεί με τις...ευφυείς και....διορατικές επεξηγήσεις του Σκέρτσου, του Πατέλη, του Κοντογιώργη, του Θεοδωρικάκου και του....διαχρονικά έμπιστου του πρωθυπουργού, του Γεραπετρίτη!
Και να συνεχίσει ο Πρωθυπουργός με τους ίδιους ανίκανους φιρφιρίκους, με την ίδια πολιτική και με την ίδια αλαζονεία!
Τι σας πείθει αλήθεια να ελπίζετε οτι εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική, θα φέρει διαφορετικά αποτελέσματα;
Συμπεριφέρεστε, σαν τον άχαστο ηγέτη που γεννιέται κάθε εκατό χρόνια, τον Τσίπρα ντε, ο οποίος για τις αποτυχίες του...κατηγορούσε τον Ελληνικό λαό που δεν...καταλάβαινε την πολιτική του!
Δεν έφταιγε αυτός, ο λαός...έφταιγε!
Είδατε που κατέληξε ο Τσίπρας!
Ενας πρωθυπουργός που νοιάζεται, πρωτίστως, για το καλό της χώρας και της παράταξή του και όχι για την προσωπική του ματαιοδοξία και τα προσωπικά του στοιχήματα, δυο πρώην πρωθυπουργούς θα τους συμβουλεύονταν και δεν θα τους απαξίωνε.
Θα ένωνε, δεν θα διαιρούσε.
Να προσθέσω και κάτι ακόμη. Αν εκεί στην πρωθυπουργική αυλή, ήταν λιγότερο αλαζόνες και περισσότερο ευφυείς, θα καλωσόριζαν την κριτική των δυο πρώην πρωθυπουργών γιατί μπορεί να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης για τους απογοητευμένους Νεοδημοκράτες. Οτι κάποιοι λένε δημοσίως το παράπονό τους...Αλλά, που;
Ακόμα και αν οι πρώην πρωθυπουργοί διατυπώνουν μαξιμαλιστικές θέσεις στα εθνικά θέματα, αυτό είναι χρήσιμο για τον σημερινό πρωθυπουργό όταν διαπραγματεύεται στο εξωτερικό! Να χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι έχει και «αδιάλλακτους» στο εσωτερικό. Και να μην υποχωρεί!
Και για να τελειώνουμε. Ξέρω η αλήθεια είναι...άτιμο πράγμα. Πονάει!
Ομως, ο ηγέτης δεν κινδυνεύει από αυτούς που του λένε αλήθειες, το κάνουν γιατί νοιάζονται...
Κινδυνεύει από εκείνους που τον λιβανίζουν και τον κολακεύουν...
Και δυστυχώς το καταλαβαίνει όταν πλέον είναι αργά....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου