Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Χρόνης Αηδονίδης: Πως με ανακάλυψε ο Πολύδωρος Παπαχριστοδούλου και με ανέδειξε μέσα από τις Θρακικές Εκπομπές του στο Ραδιοφωνικό Συαθμό Αθηνών"!

Πριν 26 χρόνια ο Χρόνης Αηδονίδης είχε μιλήσει στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας για τον καταλυτικό ρόλο του Πολύδωρου Παπαχριστοδούλου για την ανάδειξη και καθιέρωση του!

 
Ο εμβληματικός σκαπανέας της Θρακικής ιστοριογραφίας και λαογραφίας Πολύδωρος Παπαχριστοδούλου

Οι ΘΡΑΚΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών(ΡΣΑ) στα Θρακικά της Εαιρείας Θρακικών Μελετών!




Ο Χρόνης Αηδονίδης σε εκδήλωση της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας(ΠΑΟΝΕ) στην Αθήνα με τους εξαιρετικούς μουσικούς Βαγγέλη Παπαναστασίου(κλαρίνο), Βαγγέλη Δημούδη(ούτι) και Κώστα Μερετάκη(τουμπελέκι)! 
Ο Πολύδωρος Παπαχριστοδούλου είχε αναζητήσει τον Χρόνη Αηδονίδη,όταν είχε εγκατασταθεί με τους γονείς του στην Αθήνα και είχε αρχίσει να εργάζεται στο λογιστήριο του Σισμανόγλειου νοσοκομείου! Εκεί τον βρήκε ο επιβλητικός Θρακιώτης που δεν ήθελε να ακούσει καμία αντίρρηση στα όσα του έλεγε και του πρότεινε! Στην αρχή ο Χρόνης Αηδονίδης ως νέος της εποχής δεν ήθελε να τραγουδάει "τα δικά μας" στο περιβάλλον της πρωτεύουσας! Δεν ήθελε να δείχνει "οπισθοδρομικός", αφού οι νέοι της εποχής ήταν γοητευμένοι με τους δυτικούς ρυθμούς! Η επιμονή του Πολύδωρου Παπαχριστοδούλου έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα κι έτσι το 1953, πριν 71 χρόνια, ο Χρόνης Αηδονίδης παρουσιάστηκε στο εθνικό ακροατήριο από τις "Θρακικές εκπομπές" του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, που εκείνη την εποχή ήταν το απόλυτο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό μονοπώλιο της χώρας! Ο Πολύδωρος Παπαχριστοδούλου θα εκτόξευε την καριέρα του μεγάλου αοιδού της Θράκης! Τον είχε τοποθετήσει στο ψηλότερο βάθρο και όλα όσα συνέβησαν στη συνέχεια τον δικαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου