Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Στάρα Ζαγόρα ενημερωνόταν από την ΕΡΑ Νέας Ορεστιάδας στα βραχέα για τη Συνάντηση Νέων στον Άρδα, στις Καστανιές!

Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Στάρα Ζαγόρα «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» είναι ο Γιώργος Μαυράκης (από τη Λήμνο), ο οποίος ήταν επίσης ένας από τους ακροατές της ΕΡΑ Ορεστιάδας και της εκπομπής του Σταύρου Παπαθανάκη από τον οποίο ενημερωνόταν για το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Συνάντησης Νέων στον Άρδα στις Καστανιές. Όλοι μας, τελικά, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, χωρίς να το γνωρίζουμε μέχρι πριν λίγες μέρες, ήμασταν μέρος μιας ιστορίας με κοινά βιώματα και εμπειρίες, με κοινούς φίλους και προπάντων πρωταγωνιστές καθημερινών ανθρώπινων ιστοριών στον ίδιο κοινό τόπο, που ακόμη κι όταν φάνταζε να είναι περιορισμένος σε τεχνητά τείχη, ήξερε πώς να τα καταργεί, να τα ακυρώνει και να δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων, χωρών και πολιτισμών.

.....................................................................................................................................................................

Είχε δημοσιευτεί στον "Βορέα"(τεύχος 50) τον Αύγουστο 2009, πριν 15 χρόνια!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου