Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Η ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠ ΚΑΠΙ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ!










 

Όταν τα πρώτα πλάνα από την Καβάλα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ταξίδευαν από κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλυγουντ σε όλο τον κόσμο με την ταινία Top Kapi του Ζυλ Ντασέν και πρωταγωνιστές τη Μελίνα Μερκούρη, τον Πίτερ Ουστίνοφ και τον Μαξιμίλιαν Σςλ!

Τα ωραιότερα πλάνα της Καβάλας στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου έγιναν στα γυρίσματα της ταινίας Τοπ Καπί σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασέν και πρωταγωνιστές τους Μελίνα Μερκούρη, Πίτερ Ουστίνοφ, Μαξιμίλιαν Σελ, Ρόμπερτ Μόρλεϊ, Ακίμ Ταμίροφ, Τίτο Βανδή και Δέσπω Διαμαντίδου! Τα γυρίσματα έγιναν το 1963 στην Καβάλα και στην Κωνσταντινούπολη! Έχουμε επίσης και την τελωνειακή διάβαση Καστανεών-Παζάρ Κουλέ! Μια ταινία που πάντα θα συνδέει την Καβάλα με την παγκόσμια βιομηχανία κινηματογράφου και το εμβληματικό και περίφημο για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του μουσείο της Κωνσταντινούπολης-Ισταμπούλ!

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια(1964-2024) από την πρώτη προβολή της ταινίας από την United Artists και θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την προβολή της στα σημεία και τους χώρους των γυρισμάτων, δηλαδή στην Καβάλα, στις Καστανιές Ορεστιάδας και στο Top Kapi της Ισταμπούλ! Μια δυνατότητα σύνδεσης της Καβάλας και όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με την τεράστια αγορά της τουρκικής παγκόσμιας μητρόπολης!

Αυτονόητη η τουριστική και πολιτιστική προβολή τόσο της Καβάλας όσο και όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης! Υπάρχει χρόνος!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου