Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Από τη Διάσκεψη του Βίλνιους του ΝΑΤΟ και 50ν Ταγίπ Ερντογάν αναβαθμισμένο μετά την νωπή εκλογική επικράτηση του οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα αποκτήσουν μια νέα δυναμική και κινητικότητα-Όλα αυτά σχολιάζει σε ένα ενδιαφέρον σχόλιο του ο Σωτήρης Μπέδρελης που μας θυμίζει και υπογραμμίζει,πέντε χρόνια μετά,το παράδειγμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη!



 

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΕΔΡΕΛΗ

 

Η αμηχανία τους είναι πασίδηλη! Αναφέρομαι κυρίως στα εγχώρια ΜΜΕ. Ναρκωμένοι από τη νίκη την περιφανή(τάχα μου…) της ΝΔ και το στραπάτσο(δήθεν…) της Αριστεράς,δεν πρόλαβαν να συζητήσουν με τους ανά τον κόσμο εντολείς-μέντορες τους το πώς, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΑΝΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΩΝΙΑ!...ΚΑΙ με τον Ζελένσκι μίλησε ΚΑΙ με τον Πούτιν τα είχε κάνει πλακάκια από πέρσι(κάτι.που είχαμε προτρέψει και τον Δένδια,να κάνει///! Και με φτηνό αντάλλαγμα τη Σουηδία,αποκλείει τον Πλανητάρχη Μπαϊντενόπουλο απ΄το δείπνο με τους άλλους(Φουα-γκρα πατέ και parfait αλα-κρεμ…) προσφέροντας τον ιμάμ-μπαϊλντί!...Κι εμείς, εμείς ακόμη συζητάμε δημοσίως το πώς πήγε τζάμπα το μορατόριουμ των σεισμών, πως χάσαμε την ευκαιρία, να μπουκάρουν την «άλλη μέρα» οι Μητρετώδης,Κούκλατζης με τις σημαίες των δύο λαών στα κελιά τους, εκεί στην Αδριανούπολη, όπου τους περιμένουν ΣΑΒ ΗΡΩΕΣ οι ίδιοι αστυνομικοί δεσμώτες-θαυμαστές τους!!! Και… ακόμα ερίζουμε για το πώς να αποκαλούμε ΕΜΕΙΣ τους μουσουλμάνους του τόπου μας, για το αν κερδίσει η Έφη η Αχτσιόγλου τον Παύλο τον Πολάκη στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και …και…τι γίνονται οι ταβλικοί αγώνες, οι διαδικτυακοί,μεταξύ μεταξύ Χρυσοχοϊδη και Ραγκούση….Εεεε είναι για να τους λυπάσαι,δεν είναι; ‘Όμως,να δούμε, που θα πάμε να κρυφτούμε όλοι, αν το Βραβείο Ειρήνης το Νόμπελ, οι…»ευεργετηθέντες» Σουηδοί, το αποδώσουν στον Ταγίπ! Τέλος,για μερικούς αιωνίως αμφισβητίες, τους παραθέτουμε έστω …παραβολικά τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν οι δύο πρόεδροι:

-Μπάϊντεν:Αχ μωρέ Ταγιπάκο, είμαστε τόσο χαρούμενοι, ευτυχισμένοι,τι λέω, που κρατάτε γερά το παγκόσμιο πηδάλιο της ειρήνης…π.χ. τώρα δεχθήκατε τη Σουηδία, δεν βρίσκουμε λόγια, να σας ευχαριστήσουμε! Τους δε F-16 που σας δίνουμε, άντε, άντε, μην τους στρέψετε κατά των γειτόνων σας, καλά; Tamam; Καλοφάγωτοι να ‘ναι!!! Διαβεβαιώστε μας, όμως, εντάξει προφορικά, δεν χρειάζονται χαρτιά και…χάρτες, τι διάολο, μπεσαλήδες μια ζωή!!!

Κι ο Ερντογάν: Μπαϊντενάκο μου,όλα θα γίνουν κατά πως θες,μην ανησυχείς! Όταβ θα ‘ρθει η ώρα να επανακλεγείςsaati gelince bir burada alacaz»!!!

…μην τους στρέψετε…

…για να μας λυπάσει!...Δεν είναι;

…»εκείνη την ώρα, εδώ θα ‘μαστε εμείς»!...

………………………………………………………………………………………

Πρέπει να το πάρουμε αλλιώς! Ο δικός μας «περιφερειακός ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» έχει βρει προ πολλού το παγόβουνο της κατάρρευσης! ΜΙΑ ΠΟΛΗ Ο ΕΒΡΟΣ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ! Εκεί οδηγούνται τα πράγματα και δεν υπάρχει το παραμικρό ανάχωμα! Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και δεν αρθρώνεται ούτε ψήγμα μιας άλλης περιφερειακής στρατηγικής και ανάπτυξης της υπαίθρου! Αυτά που έρχονται είναι συγκλονιστικά και τρομακτικά για την κοινωνική συνοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης! Έχουμε μπει στη νέα προγραμματική περίοδο του τελευταίου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης,του ΕΣΠΑ δηλαδή,ύψους 1 δισεκατομμυρίου 300 εκατομμυρίων ευρώ,οι πόροι του οποίου δεν θα πάνε για τη στήριξη της κοινωνίας αλλά στις τσέπες των διαχειριστών,ελλήνων και ξένων! Τι μας λένε οι ειδικοί; Μετά κι από αυτό το ΕΣΠ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα είναι μονίμως σε μια αποκλίνουσα κοινωνική και οικονομική πορεία! Μετά,λοιπόν, κι από αυτό το ΕΣΠΑ,η πρόβλεψη των αναλυτών, μας λέει ‘τι στις αρχές της επόμενης δεκαετία,με ορόσημο το 2030,πάνω από το 50% του πληθυσμού θα βρίσκεται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού! Δυστυχώς, εκεί οδεύουμε και απαιτείται ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ! ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΟ ΠΕΡΟΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΛΠΙΣ!

 

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Δίκαια Τριγώνου Ορεστιάδας! Το Ταχυδρομείο ήταν μια εμβληματική υπηρεσία για τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων των χωριών και της υπαίθρου! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΥΚΕΤΟ-ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου