Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 68 ετών ο φωτογράφος της διασποράς Βαγγέλης Μαμαλίγκας!



Έφυγε σήμερα Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, εντελώς ξαφνικά χωρίς κάποιο προηγούμενο νόσημα ο φωτογράφος της διασποράς Βαγγέλης Μαμαλίγκας! Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση υπέστη ανακοπή που οδήγησε στον θάνατο του.

Ο Βαγγέλης Μαμαλίγκας ήταν ένα από τα δραστήρια μέλη της εξωτερικής Θρακικής διασποράς μας στη Γερμανία κι από τους πρωτεργάτες για την ίδρυση της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης στην οποία είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού.

Ο Βαγγέλης Μαμαλίγκας ήταν μέλος της ευρύτερης οικογένειας του «Βορέα» που ήταν πάντα φιλόγενο βήμα για τον ίδιο για τις φωτογραφικές περιπλανήσεις του σε όλο τον κόσμο! «Στις γειτονιές του κόσμου» μας είχε ταξιδέψει μέσα από το θεματικό αφιέρωμα του «Βορέα»(τεύχος 6) το Νοέμβριο 2005, πριν 19 χρόνια. Το 2010 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ξενιτεμένο μου πουλί» στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας το 2010, πριν 14 χρόνια, τα «Γυναικεία πορτρέτα από όλο τον κόσμο» ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους είχαν επισκεφθεί την έκθεση του στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού!

Δεν ξέρω σε ποια κατάσταση είναι το φωτογραφικό αρχείο του από όλη αυτή την περιπλάνηση του, σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει τον πυρήνα για ένα Πολυθεματικό Φωτογραφικό Μουσείο  στο Δήμο Ορεστιάδας.

Ο Χρήστος Μαμαλίγκας είχε γεννηθεί το 1956 στο Αμμόβουνο της Κοινότητας Φυλακίου.

Η εξόδιος ακολουθία  θα τελεστεί στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδας την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

Εκφράζω τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στον αδελφό του του Δημήτρη και σε όλη την οικογένεια του!

Καλό παράδεισο,αγαπητέ φίλε Βαγγέλη!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου