Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ο Δήμος Διδυμοτείχου για τη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση του Έβρου!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Σήμερα 21 Οκτωβρίου 2024 συνεδρίασε στο Διδυμότειχο η Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση του Έβρου, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κου Τριαντόπουλου Χ. ο οποίος τελεί χρέη Προέδρου της επιτροπής, των Υφυπουργών Υποδομών και Μεταφορών κου Ταχιάου Ν. και παρά τω Πρωθυπουργώ κου Κοντογεώργη Α., του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κου Τοψίδη Χρ. και των Δημάρχων της περιοχής.
Μεταξύ άλλων ο κος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από την επιτροπή, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε σχετικά με :
📍την ολοκλήρωση της προεργασίας των περισσότερων από 45 έργων και δράσεων που προωθούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
📍την πρόοδο των προτάσεων από τους Δήμους, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.
📍και την δρομολόγηση της διαδικασίας για την πρόσκληση της ΟΧΕ.
Σε τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, αναφέρθηκε στην ταχύτητα υλοποίησης του προγράμματος η οποία θα πρέπει να έχει άμεσα, βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά παράλληλα και στην ανάγκη παράλληλης ανάδειξης της περιοχής μέσω της ενσωμάτωσης της ιστορίας της Θράκης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και της έμπρακτης τουριστικής ενδυνάμωσης του Βορείου Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου