Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

"Ερημώνει ο κεντρικός και βόρειος Έβρος", υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Παύλος Γερουλάνος!



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αρχές της εβδομάδας στη Βουλή μίλησα για το πώς το υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη πνιγεί τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Έφερα ως παράδειγμα τον Έβρο, διότι ακόμα και εκεί που η Κυβέρνηση προχωρά σωστές επενδύσεις, όπως στο λιμάνι τις Αλεξανδρούπολης, επειδή δεν κάνει περιφερειακό σχεδιασμό αξιοποιώντας τοπικούς θεσμούς και φορείς, ερημώνει ο υπόλοιπος νομός και κυρίως ο Βόρειος και Κεντρικός Έβρος. Ερημώνουν τα Ελληνικά σύνορα. Προτείναμε μάλιστα και συγκεκριμένα βήματα για το πώς πρέπει να δρομολογηθεί η υιοθέτηση τοπικών αναπτυξιακών σχεδίων σε όλη την ύπαιθρο.
Η κυβέρνηση προφανώς δεν κατάλαβε τίποτα. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί να καταλάβει. Υποχρεωμένα να πουν κάτι, διάφορα κυβερνητικά στελέχη με κατηγόρησαν ότι ισοπεδώνω τον επιτυχημένο, σύμφωνα με τους ίδιους που τον εκπόνησαν, κυβερνητικό σχεδιασμό για τον Έβρο και εκθείασαν την πρόσφατη παρέλαση υπουργών στην Ορεστιάδα, όπου οι τελευταίοι δεν άκουσαν κανέναν παρά μόνο τον εαυτό τους.
Σήμερα, 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί πάνδημο συλλαλητήριο - κραυγή αγωνίας για την ερήμωση του τόπου τους. Υψώθηκαν μαύρες σημαίες δίπλα στις ελληνικές.
Κανονικά οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου θα έπρεπε να ντρέπονται. Δεν περιμένω όμως πολλά. Ως ΠΑΣΟΚ θα κάνουμε τα πάντα για να αισθανθεί ο κάτοικος στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο, στον Έβρο, σε κάθε νομό στα σύνορα, στα νησιά μας, παντού στην ύπαιθρο, κυρίαρχος και σίγουρος στον τόπο του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου