Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΟΡΦΕΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝ:Η "ΡΕΑΛ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ"



Η ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ «ΟΡΦΕΑ ΔΙΚΑΙΩΝ»

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες των χωριών ήταν και παραμένουν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του δυναμισμού και της κινητικότητας των μικρών κοινωνιών. Σήμερα στα περισσότερα χωριά δύσκολα κατεβάζεις ενδεκάδα ενώ της δεκαετίες του ’60 και ’70 είχες δυο και τρεις σε κάθε χωριό. Από την ακμή στην παρακμή πέρασαν τα αθλητικά σωματεία, τα οποία συνεχίζουν να είναι ένας ισχυρός και δυναμικός τοπικός πόλος όπου βεβαίως υφίσταται συνέχεια και δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων. Μέρες καλές πέρασε και ο «Ορφέας Δικαίων» που είχε ένα από τα δυνατά και αξιόμαχα συγκροτήματα στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Στη φωτογραφία της ομάδας του 1969 μπήκε ο τίτλος «ΟΡΦΕΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΕΑΛ»!!! Υπερβολή θα πείτε και ’χετε δίκιο. Όσοι όμως θα θυμούνται τα παιχνίδια εκείνης της εποχής, κάνουν λόγο για ποδοσφαιριστές με προσόντα και ταλέντα, με αξιοζήλευτη τεχνική κατάρτιση και προπαντός με άριστη φυσική κατάσταση. Οι περισσότεροί τους είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μεγαλύτερων κατηγοριών. Τώρα απόμειναν μόνο οι φωτογραφίες να θυμίζουν τις μέρες τις καλές αλλά κι αυτές έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου που έχει επιφέρει τραγικά αρνητικές αλλαγές στη συντριπτική πλειοψηφία των χωριών μας.

 
ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1968
Όρθιοι (από αριστερά προς δεξιά): Γιάννης Χοπτηρίδης- πρόεδρος, Παναγιώτης Παραληκίδης, Γιώργος Παπαλαμπίδης, Αντώνης Παυλίδης, Νικόλαος Ψαλτάκης, Δημητρούδης Σταύρος και Τ. Επαμεινώνδας.
Καθιστοί (από αριστερά προς δεξιά): Στέφανος Φωτιάδης, Γιάννης Γκουνίδης, Γιάννης Κεσκινίδης, Αλέξανδρος Πανούδης και Ελευθέριος Γουδετσίδης.
 
ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1969
Από αριστερά προς δεξιά: Κυριάκος Ιωαννίδης, Θεόδωρος Καράνταης, Ευάγγελος Φωτιάδης, Αθανάσιος Χατζής, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Γεώργιος Ναλμπάντης, Ελευθέριος Γουδετσίδης, Γιάννης Γκουνίδης, Αλέξανδρος Πανούδης, Πασχάλης Μπελτσίδης και Παναγιώτης Αυτζής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου