Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Στη Β’ Κυριακή ο Διαμαντής Παπαδόπουλος αύξησε τις δυνάμεις του κατά 31,10% και ο Βασίλης Μαυρίδης μόλις 3,99%!





 

Όπως προκύπτει από τους αριθμούς στη Β’ Κυριακή όλα ήταν υπέρ του Διαμαντή Παπαδόπουλου! Κέρδισε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και ανέτρεψε το σκηνικό του πρώτου γύρου με την υπέρ του Βασίλη Μαυρίδη οριακή διαφορά με 37,46% και 7.177 ψήφους έναντι 36,24% και 6.942 ψήφους του ανθυποψήφιου του! Την Α’ Κυριακή τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 19.157 και τη Β’ Κυριακή 16.512, μια μείωση 2.645 ψηφοδελτίων της τάξης του 13,80%! Από τις 6.942 ψήφους ο Διαμαντής Παπαδόπουλος αύξησε το ποσοστό του κατά 31,10% και 2.106 ψήφους, όταν ο νικητής του πρώτου γύρου Βασίλης Μαυρίδης είχε μόλις 3,99% αύξηση της δύναμης του και 287 ψήφους για να πάει από τις 7.177 στις 7.464 ψήφους! Αυτή είναι η γενική εικόνα του αποτελέσματος που οδήγησε στην άνετη επικράτηση του Διαμαντή Παπαδόπουλου με 54,80% έναντι 45,20% του Βασίλη Μαυρίδη και με μια διαφορά 1.584 ψήφων!

Για τον Βασίλη Μαυρίδη το όλο εγχείρημα είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας με την Τρίτη συνεχόμενη θητεία να είναι σύνθετη υπόθεση, ένα ρεκόρ που κατέχει ο πρώην δήμαρχος Βαρσάμης Βαρσαμακίδης και δεν πρόκειται γρήγορα να αμφισβητηθεί!

Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος πέτυχε μια σημαντική εκλογική νίκη, που πριν μερικούς μήνες φάνταζε…ουτοπική! Τόσο η νίκη όσο και η ήττα χρήζει πολλαπλών αναγνώσεων και πολλοί οι οικονομικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες που συνέβαλαν από διαφορετικές αφετηρίες στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος!

Ο Βασίλης Μαυρίδης είναι προφανές ότι έχει τις δικές του ευθύνες για το αρνητικό αποτέλεσμα. Είχε πολλούς απέναντι και θα μπορούσε να το έχει αποφύγει! Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να κρίνουν το αποτέλεσμα. Με μια ακόμη θητεία η ενδυνάμωση του θα είχε προσλάβει…απειλητικές διαστάσεις και αυτονόητες οι επιπτώσεις της ατο τοπικό πολιτικό παιχνίδι!

Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος με την άνετη επικράτηση του αλλά και με πολλά πολιτικά δάνεια επιρροής και ισχύος θα έχει τη δική του ευκαιρία για να ενισχύσει τη θέση του και το ηγετικό του προφίλ και κυρίως μια ολόκληρη πενταετία για να το κάνει! Είναι βέβαιο ότι σ΄αυτή την κούρσα δεν θα μείνει μόνος και πολύ σύντομα θα δούμε να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας!

Ήδη πολλοί το συζητούν και είναι κάτι πολύ φυσιολογικό για το τι πρόκειται να κάνει ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, αν θα παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ή αν θα αποχωρήσει από τα δημοτικά πράγματα ή θα πάει κάπου αλλού! Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις κι ενδεχόμενα και πριν τη λήξη της δεύτερης θητείας του στις 31 Δεκεμβρίου! Η φημολογία ήδη υπάρχει και μένει να δούμε τελικά ποια θα είναι από εδώ και πέρα  η εξέλιξη του Βασίλη ως κυβερνητικού ή διοικητικού αξιωματούχου! Ο πολιτικός και θεσμικός ρόλος είναι ακόμη ενεργός και σε δυόμισι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί στον Πρώτο Βαθμό Αυτοδιοίκησης κι αυτό θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο ή αναμενόμενο!

Εν αναμονή, λοιπόν, εξελίξεων, εντός και εκτός του Δήμου Ορεστιάδας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου