Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Συνάντηση της μυθιστοριογράφου Κυριακής Καζακίδου με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής,Πολιτισμού και Εθελοντισμού Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου!

 

















 

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου επισκέφθηκε η μυθιστοριογράφος  Κυριακή Καζακίδου, όπου είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής,Πολιτισμού και Εθελοντισμού Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη! Η κ. Καζακίδου δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση της για τον τρόπο της υποδοχής της στον όμορφο χώρο του αναπαλαιωμένου παραδοσιακού κτιρίου της που αντανακλά την πολυπολιτισμική πορεία και ταυτότητα της ιστορικής καστροπολιτείας! Η συγγραφέας δώρισε τα δύο μυθιστορήματα της, «Στη ροή του ποταμού Έβρου» και «Ο κρίκος», ενώ η αντιδήμαρχος της αφιέρωσε το βιβλίο του Θανάση Γουρίδη «Τα κρυμμένα πρόσωπα του Ιανού-Διδυμότειχο, η αέναη περιπλάνηση»!

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης βιβλιοθηκονόμος Στέλλα Τσομπανίδου και η πολιτισμολόγος Φωτεινή Γραμμενίδου-Γκουντινάκη.

Η συνέχεια είναι δεδομένη καθώς η μεταναστευτική εμπειρία των κατοίκων του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας δεν γίνεται μόνο πηγή έμπνευσης για τους μυθιστοριογράφους και υλικό της μυθοπλασίας τους αλλά κι ένα μεγάλο παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο της εσωτερικής και εξωτερικής διασποράς, που είχε και θα έχει μεγάλη προσφορά στην πολιτιστική ζωή του τόπου καταγωγής και προέλευσης των ξενιτεμένων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου