Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Μια δυνατή πολιτική και επικοινωνιακή μέρα για τη Μαρία Γκουγκουσκίδου με τεχνοκρατική τεκμηρίωση και μια πρόταση για έναν Δήμο Ορεστιάδας πρωταγωνιστή με διασυνοριακές πρωτοβουλίες διεθνούς εμβέλειας




Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των 62 πρώτων υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων από τον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, όπου ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στη διεκδίκηση και την απορροφητικότητα πόρων, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου αξιοποιώντας την παρουσία της στο THRAKINET και τη συμμετοχή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας(συνεδρίαση Τρίτης, 9 Απριλίου 2019) ανέδειξε το θέμα της απώλειας 11 εκατομμυρίων(11.000.000) ευρώ που έχασε ο Δήμος Ορεστιάδας με πολιτική ευθύνη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη! Τα 8 εκατομμύρια από το πρόγραμμα για τις αναπλάσεις και τα 3 εκατομμύρια από τις αρδεύσεις. Κι όλα αυτά με χαρτιά και ντοκουμέντα που δεν αμφισβητούνται κι επί της ουσίας δεν αμφισβητήθηκαν ούτε από τον ίδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε μια περίοδο που ψάχνεις τα ευρώ με το φανάρι, το να χάνεις 11 εκατομμύρια είναι το απόλυτο διοικητικό και πολιτικό σου Βατερλό και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν. Το θέμα αυτό θα πολυσυζητηθεί και θα βρεθεί πολύ ψηλά στην ατζέντα της τοπικής αυτοδιοικητικής αντιπαράθεση και είναι λογικό να επιμείνει σ΄αυτό η Μαρία Γκουγκουσκίδου, γιατί πλήττει άμεσα την εικόνα της αποτελεσματικότητας του δημάρχου. Σίγουρα θα είναι το αγαπημένο της θέμα, γιατί κερδίζει πριν καν ακόμη μπει στο γήπεδο.
Και μια που μιλάμε για γήπεδο έγραψε η πρόταση της στην εκπομπή του Σταύρου Παπαδόπουλου στο THRAKINET για τη θεσμοθέτηση ενός ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ και μάλιστα προς τιμήν του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, με έδρα τις Καστανιές, όπου υπηρέτησε ο μεγάλος Έλληνας ποδοσφαιριστής ως αξιωματικός και διατηρεί οργανικούς δεσμούς και φιλίες με πάρα πολλούς κατοίκους του χωριού. Από τη πρώτη διοργάνωση θα εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα τον αγκαλιάσει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της περιοχής και κυρίως της χώρας.
Η πρόταση που όμως μπορεί να δημιουργήσει το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ και μια πρωτοβουλία, με την οποία μπορούμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον και την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, που ενθαρρύνει δράσεις ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας, είναι Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΝΑΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ θα μπορούσε να είναι ένας κοινός θεσμός διεθνούς εμβέλειας για τους Δήμους Ορεστιάδας-Αδριανούπολης-Σβίλεγκραντ. Μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό αθλητικό-πολιτιστικό γεγονός, για το οποίο θα απαιτηθεί ένας σοβαρός σχεδιασμός σε συνεννόηση με τον ΣΕΓΑΣ, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(ΕΟΕ), τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή(ΔΟΕ) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου(IAAF).
Με το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ εξυπηρετούνται πολλαπλοί πολιτικοί, παραγωγικοί, αναπτυξιακοί και επιστημονικοί στόχοι, αφού ο Δήμος Ορεστιάδας θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα με τη συνεργασία της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων(ΕΑΣ) Ορεστιάδας και υπό την αιγίδα της Σχολής Γεωπονίας-Δασολογίας Νέας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(ΔΠΘ). Μια πρόταση που άρεσε στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΔΠΘ και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να γίνει ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στην αντιπαράθεση της στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μαρία Γκουγκουσκίδου είχε και τη συμπαράσταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Παπαδόπουλου, που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, που θα είναι επίσης ένα από τα δυνατά χαρτιά της στη μάχη του Μαίου. Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ο μακροβιότερος δημοτικός σύμβουλος με πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα της γκαγκαβούζικης πολιτιστικής  αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης στο Δήμο Ορεστιάδας κι από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της Ένωσης  Συλλόγων Παράδοσης-Δημιουργίας «ΟΙ ΓΚΑΓΚΑΒΟΥΖΗΔΕΣ». Σήμερα είναι διευθυντής του εργοστασίου Νέας Ορεστιάδας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης(ΕΒΖ) και με το διδακτορικό και την ακαδημαϊκή σχέση του με το ΔΠΘ είναι ένα πολύ ισχυρό βιογραφικό ατού για τον συνδυασμό, που μπορεί να αναλάβει και να ανταποκριθεί στις ευθύνες διακυβέρνησης του δήμου, αφού ο Γιάννης Παπαδόπουλος διετέλεσε και αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και έχει τη σχετική διοικητική γνώση και εμπειρία.
Η εαρινή επικοινωνιακή και πολιτική επίθεση για την «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», όπως υπογραμμίζει η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου, εξελίσσεται με σχεδιασμό και όραμα και κυρίως με έναν συγκροτημένο και αξιόπιστο τρόπο. Κι αυτό μετράει και αξιολογείται καθημερινά από τους δημότες. Είναι σε καλό δρόμο!
Γ.Θρακιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου