Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Δημήτρης Δανίκας: "Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό μπροστά σε αυτό το τουρκοσουλτανικό μοιάζει με Μίκυ Μάους και παιχνίδι παιδικό!"

Με τίτλο "Η στιγμή της αλήθειας" ο αναλυτής-αρθρογράφος Δημήτρης Δανίκας επιχειρεί μια άκρως συστημική προσέγγιση των ελληνο-τουρκικών ζητημάτων με αιχμή τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου και ουσιαστικά εμμέσως πλην σαφώς προτείνει στην ελληνική κοινή γνώμη να τα "κατεβάσει" και "να πέσει στα μπρούμυτα", γιατί αλλιώς θα συμβούν τέρατα και σημεία και θα πέσεις λιμός και καταποντισμός και οι Επτά πληγές του Φαραώ! Και για να μην μπερδευτεί το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας από ποια πλευρά συμπαρατάσσεται ρίχνει ένα καλό χτένισμα στον Αλέξη Τσίπρα και στη Φώφη Γεννημματά. Εκεί που συμφωνώ μαζί του είναι όταν διαπιστώνει ότι "η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό...μοιάζει με Μίκυ Μάους και παιχνίδι παιδικό!" μπροστά στο τεράστιο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης(ΑΟΖ) και της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, που είναι ο σταθερός στρατηγικός στόχος της Τουρκίας μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Η διαχείριση του απαιτεί τη μέγιστη δυνατή εθνική συναίνεση και ενότητα των πολιτικών δυνάμεων, που θα είναι η βασική συνθήκη για μια βιώσιμη και αξιοπρεπή λύση. Τέτοιου τύπου προσεγγίσεις όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά υποσκάπτουν και τις δυνατότητες διαχείρισης της νόμιμης κυβέρνησης που έχει τον πρώτο λόγο για να χαράξει την αναγκαία στρατηγική και να θέσει το πλαίσιο της απαραίτητης και ζωτικής εθνικής συνεννόησης!
Η ανάλυση του Δημήτρη Δανίκα δημοσιεύτηκε στη ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ στο "ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και είναι το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Σταύρος Γ.Παπαθανάκης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου