Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Μια χρονιά ορόσημο για τον Πολιτιστικό Σύλλογο "ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ" το 2020, που φέρνει πιο κοντά τη λειτουργία του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ στη Νέα Βύσσα!

Μια χρονιά ορόσημο για τον Πολιτιστικό Σύλλογο "ΣΥΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ" το 2020, που φέρνει πιο κοντά τη λειτουργία του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ στη Νέα Βύσσα, επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Ορμανλίδης, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται και η αξιοποίηση του παραδοσιακού σπιτιού του παπα-Χρήστου για τη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο θα στεγάσει την υπάρχουσα και πλούσια λαογραφική συλλογή του συλλόγου. Τη σημαντική δράση του συλλόγου υπογράμμισαν στην ομιλία τους ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, οι βουλευτές Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος; Κελέτσης, ο διοικητής του Δ΄Σ.Σ. υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Βενετίδης, ο κοσμήτορας των Σχολών Γεωπονίας και Δασολογίας Νέας Ορεστιάδας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπύρος Κουτρούμπας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαράλαμπος Τζεπκινλής και ο εκπρόσωπος των απογόνων Γένους Καραθεοδωρή καθηγητής Ιατρικής Στέφανος Γερουλάνος.
Για τη τιμώμενη Αγγελική Γιαννακίδου, πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο Σαράντης Σαραντίδης.
Τιμήθηκε επίσης για την πολύτιμη προσφορά της στο σύλλογο και στη διάσωση της δημοτικής παράδοσης της Νέας Βύσσας η Χορωδία Γυναικών, που έκλεισε το πρόγραμμα της εκδήλωσης της κοπής της πίτας υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Βασίλη Παπαμιχαήλ, που είχε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της!
Σταύρος Παπαθανάκης





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου