Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ποιον βολεύει η κοινοβουλευτική "κανονικότητα" της καραντίνας-Του Μενέλαου Μαλτέζου, μέλους της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας(ΟΕΕ)


Ποιον βολεύει η κοινοβουλευτική «κανονικότητα» της καραντίνας
Με το ισχύον Σύνταγμα γνωρίζουμε –δεν έχει περάσει πολύς καιρός για να το ξεχάσουμε– ότι πολίτευμα της χώρας είναι η προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία.
ΚΑΡ∆ΙΑ αυτού του πολιτεύματος είναι η Βουλή. Οταν η Βουλή δεν λειτουργεί ή υπολειτουργεί, αυτό συνιστά πλήγμα στο πολίτευμα και αλλοίωσή του. Αραγε η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται ή αυτό επιδιώκει;
Η ΧΩΡΑ, κυβερνιέται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες αυτό το διάστημα εγκρίνονται από το Κοινοβούλιο με μειωμένη σύνθεση.
ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, όμως, της κυβέρνησης έδειξαν πως, με αιτία και αφορμή την πανδημία, έθεσε σε καραντίνα το πολίτευμα. Κάτι που αξιοποίησε δεόντως και τακτοποίησε αρκετά γραμμάτια..
Η επιστροφή στην κανονικότητα αναμφίβολα είναι σημαντικό πολιτικό γεγονός καθώς αφορά την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας η οποία θα γίνει με προσεκτικά βήματα. Δεν έχουμε ακούσει λέξη ποτέ θα είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
Η ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου είναι εκ των ων ουκ άνευ στοιχείο σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος και παρά την πανδημία του covid 19 υπήρχε τρόπος η Βουλή να συνεχίσει να λειτουργεί αδιαλείπτως και σε πλήρη σύνθεση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου