Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Το υπόμνημα με τα αιτήματα των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ στη Νέα Ορεστιάδα επέδωσαν στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα τα μέλη του συλλόγου Κυριακή Μπουρμά και Κούλα Μποζατζίδου

Το υπόμνημα με τα αιτήματα των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ στη Νέα Ορεστιάδα επέδωσαν στο Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα τα μέλη του συλλόγου Κυριακή Μπουρμά ΠΕ-80 από το Τμήμα Διοικητικών Καθηκόντων και Κούλα Μποζατζίδου από το Τμήμα Κομμωτικής στο πλαίσιο των επαφών που είχε με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του Δήμου Ορεστιάδας.
Σταύρος Παπαθανάκης


                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το Υπουργείο εργασίας πετάει στο δρόμο συμβασιούχους εκπαιδευτικούς με εκπαιδευτική προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια!
Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ με την τακτική του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» με «δημοκρατική» διαβούλευση δύο  και μόνο ημερών και μόνο με τις διευθύνσεις των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ, αποφάσισε την αλλαγή των κριτηρίων πρόσληψης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
Ουσιαστικά καταργεί τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που επί 20 τουλάχιστον χρόνια, με απανωτές συμβάσεις έβαλαν πλάτη στην κατά τα άλλα επιτυχημένη μαθητεία των σχολείων του Οργανισμού, στηρίζοντας διαχρονικά τη λειτουργία τους. Όσον αφορά στη διδακτική προϋπηρεσία τους δεν αναγνωρίζεται από το Υπ. Παιδείας αλλά και από καμία άλλη δομή εκπαίδευσης, παρότι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία - το 80% του συνόλου των εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Σ.
Μεταξύ άλλων καταργεί τη μοριοδότηση από την ΑΣΠΑΙΤΕ όπως και κάθε τίτλο Παιδαγωγικής  επάρκειας, συνεχίζοντας έτσι την υποβάθμιση των σχολείων που έχει επιβληθεί σε βάθος 10ετίας.
Με απόφαση της Γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ωρομίσθιων – Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών των σχολείων του ΟΑΕΔ Αλεξ/πολης - Ορεστιάδας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια κινητοποίηση, την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 και ώρα10:00  έως  12:00  θα πραγματοποιηθεί 2ωρη στάση εργασίας, διεκδικώντας:
·      Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί των Σχολών ΕΠΑΣ/ΙΕΚ ΟΑΕΔ και να σταματήσει η ομηρία με τις διαρκείς και κατά το δοκούν αλλαγές στα κριτήρια μοριοδότησης.
·      Να αναγνωριστεί η διδακτική προϋπηρεσία τους, όπως συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς όλων των υπολοίπων ιδρυμάτων.
·      Να αποσυρθεί άμεσα το νέο σχέδιο αξιολόγησης και να αξιολογηθούν με την υπάρχουσα προκήρυξη.
·      Να παραμείνουν οι ΕΠΑ.Σ στην τυπική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
·      Να διασφαλιστούν με κρατική χρηματοδότηση σύγχρονες ασφαλείς δημόσιες κτιριακές υποδομές στις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ και να αναβαθμιστεί η υλικοτεχνική υποδομή των σχολών.

                                ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
              ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ
                                                    ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ -  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ








ΠΡΟΣ ΜΜΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Σε μια χρονική περίοδο με εξαιρετικά  δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο στη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας,  η λειτουργία των Σχολών ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ, αποτελεί  ουσιαστική  σύνδεση της εκπαίδευσης των νέων με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της Τοπικής Οικονομίας.
Συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην επαγγελματική εκπαίδευση, στην  παραμονή των νέων στην περιοχή, καθώς και  στη συμπλήρωση του  οικογενειακού εισοδήματος με ότι αυτό συνεπάγεται για την  ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Η άψογη συνεργασία των Σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ  (τύποις και ουσίας) με τις Τοπικές Επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες  και τα Νομικά Πρόσωπα  ΟΤΑ και λοιπών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, στο  πλαίσιο πρακτικής άσκησης  των εκπαιδευομένων, ενδυναμώνει τις σχέσεις της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση  και τον  Επιχειρηματικό – Επαγγελματικό κόσμο της περιοχής.
Με αφορμή το νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και την αλλαγή στον τρόπο μοριοδότησης των εκπαιδευτικών, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την αναβάθμιση και τη  συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των Σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ καθώς και τη δίκαιη αντιμετώπιση στη μοριοδότηση των εργαζομένων εκπαιδευτικών σε αυτές.
Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε στην ανάδειξη και γνωστοποίηση των αιτημάτων των Ωρομισθίων- Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σχολών ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ, που στηρίζουν διαχρονικά τη λειτουργία των Σχολών, σε συνθήκες εργασιακής αβεβαιότητας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου