Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Μεγάλη τιμή για τον ηγούμενο της Μονής Αγίας Σκέπης-Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας και προϊστάμενου της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδας να φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

 

 Μεγάλη τιμή για τον ηγούμενο της Μονής Αγίας Σκέπης-Αγίας Παρασκευής και προϊστάμενου της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδας να φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Από την υποδοχή του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στο μοναστήρι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το ΕΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ το 2017 σε Κωνσταντινούπολη-Νέα Ορεστιάδα-Νέα Βύσσα. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο αποτύπωσε την πατρική σχέση και αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον νεότερο Βαρθολομαίο του Βορείου Έβρου, που έχει να επιδείξει μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια για την ανάδειξη της θρησκευτικής και εκκλησιαστικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Θράκης. 

Η εκκλησία έχει να πει πολλά σ΄αυτή την περιοχή και να υπερασπίσει πρωτίστως το πανανθρώπινο μήνυμα της και τον οικουμενικό χαρακτήρα της!

Εις έτη πολλά και ειρηνικά με τη δική τους ευλογία!

Σταύρος Παπαθανάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου