Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ασμανίδηςθέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας!

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ασμανίδης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Σάκη Παπανδρέου, που όπως όλα δείχνουν θα έχει την υποστήριξη της συνέλευσης της δημοτικής παράταξης του "Είναι στο χέρι μας" να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί Συνδημότες,
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις των «κόκκινων γραμμών» και τον χαρακτηρισμό μου ως «ακραίο στοιχείο» από κάποιους «αμόρφωτους γραμματιζούμενους», τα εξώδικα, τις αγωγές και τις μηνύσεις (από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας!) με τις ψευδείς κατηγορίες, επειδή ασκώ τα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου με ευσυνειδησία, αποφάσισα σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της παράταξης «Δυναμικά μπροστά» Παναγιώτη Σιανκούρη να «ανεξαρτητοποιηθώ» για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της θητείας μου.
Ο μοναδικός λόγος είναι να μην επωμιστεί η παράταξη «Δυναμικά μπροστά» τα όσα θα προκύψουν από τις εδώ και πέρα επιλογές μου.
Το έργο έχει ήδη αρχίσει…
Έχω ήδη μηνύσει τους Αντιδημάρχους Γ. Καραγιάννη και Α. Αρχοντίδη, διότι διέπραξαν εις βάρος μου τα ποινικά αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος και συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και το έκαναν για να στηρίξουν τη μήνυση του Δημάρχου Μαυρίδη, που κατέθεσε εναντίον μου. Αυτά είναι τα «ήθη» κάποιων δημοτικών Συμβούλων της ομάδας Μαυρίδη και ο πολιτικός πολιτισμός τους!
Αυτού του είδους η αυτοδιοικητική διαχείριση μας βρίσκει αντίθετους και έχουμε δρομολογήσει τη δημιουργία νέου «Δημοτικού φορέα», ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ γίγνεσθαι του τόπου μας.
Οι μέχρι τώρα διοικούντες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποδείχθηκαν αναποτελεσματκοί και ανίκανοι να σταματήσουν την καταστροφική πορεία του τόπου μας.
Υπόσχομαι να συνεχίσω τον αγώνα για τη σωτηρία του τόπου μας με όλες μου τις δυνάμεις.
Ορεστιάδα 26 Ιουνίου 2022
Κωνσταντίνος Ασμανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ορεστιάδας
........................................................................................................................................................................
Να, λοιπόν, που και στην περίπτωση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ασμανίδη επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ, όταν σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες του, έγραφα ότι "αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι κάποιος μέλος μιας δημοτικής παράταξης και να ανακοινώνει την ίδρυσης μιας νέας"! Πρωτάκουστα και πρωτοφανή αλλά όχι μόνο συνέβησαν αλλά και από την εξέλιξη των πραγμάτων φάνηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο Κώστας Ασμανίδης ασφυκτιούσε στο κουστούμι του απλού δημοτικού συμβούλου και θέλει να γίνει αρχηγός! Δικαίωμα του αλλά το υπογραμμίζω, γιατί λόγος πολύς ακούγεται για θεσμικές συμπεριφορές αλλά η τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών είναι η πεμπτουσία ενός λαϊκού θεσμού που έχει χάσει τον προσανατολισμό του από τη διάβρωση και υπονόμευση του από την κεντρική εξουσία και βεβαίως από τα τοπικά συμφέροντα που δεν είναι ήσσονος σημασίας για τις τοπικές πολιτικές διεργασίες! Ας κάνει τον αγώνα του κι ας του δώσει ο κόσμος αυτό που νομίζει ότι του ταιριάζει και του αξίζει! Και τώρα τα πρακτικά να μιλήσουμε και να βάλουμε τη σκέψη μας σε μια τάξη με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα! Μετά το νόμο της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο σχηματισμός συνδυασμού γίνεται μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Γα να θεωρείται άρτιο ένα ψηφοδέλτιο θα πρέπει να έχει 120 υποψήφιους για το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Τοπικές Κοινότητες! Στις προβλέψεις του νόμου μπορεί να ανταποκριθεί η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου επικεφαλής του συνδυασμού "ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ", είναι πολύ κοντά ο Σάκης Παπανδρέου υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό "ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ", ο Χρήστος Καζαλτζής υποψήφιος δήμαρχος με τη "Δημοτική Επαναφορά" θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας αλλά έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, ο Παναγιώτης Σιανκούρης υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας με τον συνδυασμό "Δυναμικά μπροστά" εκτιμώ ότι δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί, αν δεν υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις αλλά έχει ένα κομμάτι αδιαμφισβήτητης επιρροής και τέλος ο Κώστας Ζαλουφλής υποψήφιος δήμαρχος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν έχει πρακτικά πολλά περιθώρια πολιτικών χειρισμών και το πιθανότερο σενάριο θα ήταν η ένταξη του σε κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο αλλά για τις δυνάμεις του ΚΚΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι αυτό το μείζον και υπάρχει μια παράδοση πολιτικών αγώνων που μπορούν να το βοηθήσουν για να κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο!
Αυτή είναι η τοπική αυτοδιοικητική πολιτική πραγματικότητα με τα υφιστάμενα δημοτικά σχήματα! Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο Βασίλης Μαυρίδης που επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος για τρίτη φορά έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερο πρόβλημα απ΄αυτό του Γιάννη Περιστεράκη, το οποίο τακτοποίησε με την τοποθέτηση του στην προεδρία της ΔΕΥΑΟ, με την πιθανή υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Διαμαντή Παπαδόπουλου, ο οποίος ήδη κινείται και κάνει αλλεπάλληλες επαφές και γύρω του αρχίζουν να συσπειρώνονται πολλές δυνάμεις και αξιοπρόσεκτες δυνάμεις!
Το τοπικό πολιτικό παιχνίδι αποκτάει μια ιδιαίτερη κινητικότητα, η οποία θα ενταθεί, όταν μπουν και τα βαριά άλογα των κεντρικών μηχανισμών, που περιμένουν να δουν την ανθεκτικότητα των πιθανολογούμενων υποψήφιων δημάρχων! Τότε θα κάνουν τις δικές τους κινήσεις και ήδη προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αρχίσει να εργάζονται αλλά χωρίς να θέλουν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του τοπικού πολιτικού προσωπικού!
Σταύρος Παπαθανάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου