Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

ΕΔΕ για εξαγωγή Predator-Του Σάκη Γαλιγάλη

ΕΔΕ για εξαγωγή Predator


Έγιναν εξαγωγές του Predator από την Ελλάδα, με άδειες υπογεγραμμένες από Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ. Ο Γραμματέας παραιτούμενος, ομολόγησε ότι είναι περήφανο τέκνο, τι σύμπτωση, του κυβερνώντος κόμματος!!!



Δεν είναι πρακτική μόνο του σημερινού κυβερνώντος κόμματος να βολεύει «δικά του παιδιά» σε παχυλές κρατικές θέσεις. Είδαμε πρόσφατα τι έκανε και  η «πρώτη φορά αριστερά». «Καταλαβαινόμαστε» έγραψε ο Ρίτσος.... Δεν υπήρξε κόμμα ή πολιτικός που προεκλογικά να μην ορκιζόταν πως αν εκλεγεί θα φέρει, επί τέλους, αξιοκρατία στο κράτος. Στα λόγια, αξιοκρατία. Στην πράξη, «Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα»…

Για την εξαγωγή του Predator διεξάγεται ΕΔΕ. Ο αρμόδιος Υφυπουργός δήλωσε ότι είναι «απόρρητη»! Γιατί, άραγε; Πιθανολογούνται μόνον πειθαρχικές ευθύνες; Οι «γραφικοί» εξ ημών (Ερευνητές-Δημοσιογράφοι, Κοινωνία Πολιτών, ΜΜΕ, Πανεπιστημιακοί της Δημόσιας Διοίκησης κ.α.), που απαιτούμε καλύτερο κράτος, οφείλουμε να βοηθήσουμε να μην ξεχαστεί. Να δημοσιοποιηθεί η Έκθεση, έστω, χωρίς «ευαίσθητες» πληροφορίες. Να την κάνουμε φύλλο και φτερό. Να την αξιοποιήσουμε ποικιλότροπα.

Έρχονται εκλογές. Όταν εμείς συμπεριφερόμαστε ως δεδομένοι χειροκροτητές συγκεκριμένων κομμάτων και πολιτικών, ουσιαστικά επιτρέπουμε να θεωρείται το κράτος λάφυρο των κυβερνώντων, προς διανομή στους «ημετέρους». Σκέφτομαι τα νέα παιδιά, που ξενιτεύτηκαν, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης…

Δεν αρκεί θα γνέφουμε μοιρολατρικά το κεφάλι όταν Γκάτσος και Ξαρχάκος τραγουδούν «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, μου τα πες με το πρώτο μου το γάλα…»

Σάκης Γαλιγάλης, Κέα, 6944 109794, e-mail: agali15669@gmail.com



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου