Πολύ νωρίς ο Τέλης καθιερώθηκε ως η ταβέρνα που φημίζεται για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί, τη νόστιμη και χορταστικότατη μπριζόλα που σεβόταν τον καθημερινό κόπο των βιοπαλαιστών, των επαγγελματιών και των εργαζόμενων του κέντρου της Αθήνας, οι οποίοι γρήγορα έγιναν φανατικοί πελάτες του Τέλης καθώς έτρωγαν πολύ καλά και με ελάχιστο αντίτιμο. Πολύ πριν γίνουν της μόδας τα μπριζολάδικα, ο Τέλης είχε ανοίξει το δικό του δρόμο και στην περίφημη οδό των εδωδίμων και αποικιακών προϊόντων, δίπλα στην ιστορική συνοικία του Ψυρρή και την πλατεία Κουμουνδούρου, η ταβέρνα γινόταν ένα στέκι για διανοούμενους, καλλιτέχνες, πολιτικούς και μέρος μιας πλουραλιστικής αστικής γαστρονομικής παράδοσης και πραγματικότητα σε ένα ενδιαφέρον πολιτισμικό περιβάλλον όπου σε μια εκρηκτική ποικιλομορφία στους δρόμους του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας μπολιάζοντας φυλές, λαούς, προϊόντα, συμπεριφορές, νοοτροπίες και πάνω απ’ όλα βρίσκονται σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία αλληλεπίδρασης άνθρωποι από τις πιο διαφορετικές γωνιές του πλανήτη γη.
....................................................................................................................................................
Δημοσιεύτηκε στον "Βορέα"(τεύχος 33) τον Μάρτιο του 2008,πριν 15 χρόνια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου