Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

'Ηταν ένα ωραίο ζευγάρι ο κυρ-Στέλιος Ντουρανίδης με την κυρία Τούλα Ντουρανίδου το γένος Αντωνακάκη στο γάμο τους το 1955,πριν 68 χρόνια,στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας!




Δύσκολες ώρες για τον κυρ-Στέλιο για την απώλεια της συζύγου του Δήμητρας(Τούλας) Ντουρανίδου,το γένος Αντωνακάκη, που έφυγε προχθές σε ηλικία 89 ετών! Έζησαν μια γεμάτη ζωή και χάρηκαν με τον ερχομό των παιδιών κι ακόμη περισσότερο των εγγονιών και δισέγγονων τους! Ήταν ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια σχεδόν 70 χρόνια παντρεμένοι! Για αρκετές δεκαετίες έδιναν τον τόνο στο κέντρο του χωριού μέσα από τη λειτουργία του ραφείου, του καφε-ζαχαροπλαστείου και οικογενειακού κέντρου. Ήταν σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα του χωριού μας! Ήταν η στάση του λεωφορείου κι από εκεί ξεκινούσε η σχολική μας μέρα,όταν γεμίζαμε ένα λεωφορείο μόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Δικαίων!

Έχω πολλά να θυμηθώ από την καθημερινή ζωή μας στο κέντρο του χωριού ! Ήταν στην κυριολεξία τα καλύτερα χρόνια για την μικρή κοινωνία του! Τότε που περίσσευαν τα γέλια και οι φωνές των παιδιών! Τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει δραματικά και ο εθιμικός κύκλος στρέφεται γύρω από τον θ΄'ανατο! Η πληθυσμιακή και δημογραφική κατάρρευση έχει πάρει μορφή κοινωνικού τσουνάμι!

Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές για τον κυρ-Στέλιο Ντουρανίδη  εκφράζουμε τα ολόθερμα συλλυπητήρια μας! Να έχει κουράγιο και δύναμη κι εμείς θα είμαστε κοντά στη θλίψη και την οδύνη του!

Καλό παράδεισο αγαπημένη κυρία Τούλα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου