Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Σταύρος Μανουηλίδης,ο συν-ιδρυτής της ΕΒΑΚ, ο μηχανουργός της εκατονταετίας, άξιος εκπρόσωπος μιας μεγάλης παράδοσης αυτοδίδακτων τεχνιτών,που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην εξέλιξη της νεότερης πόλης της Ελλάδας!














 

Από σήμερα, Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, η Νέα Ορεστιάδα έχει ένα νέο τοπόσημο, χάρη στο μεράκι του Σταύρου Μανουηλίδη, του συνιδρυτή της οικογενειακής επιχείρησης, της ΕΒΑΚ, που δεκαετίες τώρα ξεχωρίζει στην κατασκευή αγροτικών μηχανημάτων  και μεταλλικών κατασκευών με έδρα τη Νέα Ορεστιάδα! Ο αγαπητός φίλος και πετυχημένος επιχειρηματίας Σταύρος Μανουηλίδης είναι ένας ακόμη εμβληματικός μηχανουργός της Νέας Ορεστιάδας, μιας παράδοσης αυτοδίδακτων τεχνιτών που έγραψαν την ιστορία της και έβαλαν τη σφραγίδα τους στην εξέλιξη της και συνιστούν πρότυπα και παραδείγματα δημιουργικότητας! Αυτήν ακριβώς την παράδοση απηχεί ο μηχανουργός-επιχειρηματίας Σταύρος Μανουηλίδης στα χνάρια του δασκάλου του Χριστόδουλου Μποζατζίδη,που στην κυριολεξία με τα χέρια τους και τις δεξιότητες τους έστησαν εταιρίες, που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία τους όχι μόνο στο πλαίσιο της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά και σε εθνικό επίπεδο και στα Βαλκάνια και σε άλλες αγορές! Οι μηχανουργοί έγραψαν τη δική τους εποποιία και είναι αναπόσπαστο μέρος της δυναμικής και ταυτότητας της Νέας Ορεστιάδας!

Η μεταλλική κατασκευή με το έμβλημα της Επιτροπής για τα 100 χρόνια της Νέας Ορεστιάδας που δώρισε η επιχειρηματική οικογένεια του Σταύρου Μανουηλίδη,συν-ιδρυτή της ΕΒΑΚ,στο Δήμο Ορεστιάδας,θα κοσμεί την πλατεία Δασίου, έχει πάνω της όλους αυτούς τους ισχυρούς συμβολισμούς και τον δυναμισμό των πρωτοπόρων οικιστών και ιδρυτών της, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εμβληματικό τοπόσημο της!

Από νωρίς στην πλατεία το συνεργείο της ΕΒΑΚ είχε πιάσει δουλειά για την εγκατάσταση της μεταλλικής κατασκευής, η οποία σημειωτέον σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από τον εργοδηγό Βασίλη Εμμανουηλίδη και χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες για την ολοκλήρωση της! Ήταν μια ιδέα του αντιπροέδρου της Επιτροπής και καλλιτεχνικού υπεύθυνου Γιάννη Σιωπίδη. Την εγκατάσταση της επέβλεπαν η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρύσα Μανουηλίδου και η αντιπρόεδρος της αγροτικής βιομηχανίας Λένα Μανουηλίδου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου