Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο σύνδεσης του Πενταλόφου με παλιό οικισμό της Μπάρας!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ : «OΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΜΕ ΠΑΛΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΠΑΡΑΣ», ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 748.000,00€.
Υπογράφηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλειο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Ολοκλήρωση Τμήματος Αγροτικού Δρόμου Σύνδεσης Κοινότητας Πενταλόφου Ορεστιάδας με Παλιό Οικισμό Μπάρας».
Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 748.000,00 €, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 – 2020 , Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» με διάρκεια υλοποίησης τους 12 μήνες.
Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην α

σφαλή και γρήγορη πρόσβαση στις παρακείμενες αγροκαλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται στην περιοχή καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του δρυμού. Η αφετηρία του δρόμου είναι στα όρια του οικισμού Πενταλόφου, ενώ το πέρας αυτού στο σημείο σύνδεσης με τον υπάρχοντα ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
Η βελτίωση της βατότητας θα επιτευχθεί μέσω ασφαλτοτάπητα μαζί με τα απαραίτητα συνοδά έργα υπόβασης και μικροτεχνικών. Συνοπτικά, οι εργασίες που θα γίνουν είναι:
- Χωματουργικές για την απομάκρυνση του υπάρχοντος υλικού και εξομάλυνσης του εδάφους
- Δημιουργία «σκάφης» οδοστρωσίας
- Κατασκευή επιχώματος, υπόβασης και βάσης
- Ασφαλτικές στρώσεις
Η έγκριση του συγκεκριμένου έργου, αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων από το Δήμο Ορεστιάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου