Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό 367 χρόνια από την έκδοση του πολύτιμου κειμηλίου της περίφημης Βιβλιοθήκης του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως(ΦΣΑ)!

Μια ξεχωριστή εκδήλωση στην ιστορία του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλως, που συνεχίζει τη δράση του 152 χρόνια από την ίδρυση του στην Αδριανούπολη και την αναγκαστική μετεγκατάσταση του στη Θεσσαλονίκη μετά τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Θράκης! Μια  πρωτοβουλία υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού έχει τεράστιο εύρος ανάπτυξης και απήχησης!

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι! Αδαμάντιος Παπαδόπουλος-δήμαρχος Ορεστιάδας, Χριστίνα Γκιλιλούδη-αντιδήμαρχος Διοίκησης, ο Μαργαρίτης Αστεριάδης- αντιδήμαρχος-Πρασίνου και Καθαριότητας, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας0Φασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(ΔΠΘ), ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας-Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ευάγγελος Μανωλάς, η πρόεδρος της Κοινότητας Ορεστιάδας Ελένη Νακοπούλου΄ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Κώστας Βλάχος-διοικητής των Σχολών Αστυφυλάκων, εκπρόσωποι φορέων και δεκάδες κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Την παρουσίαση του πολύτιμου βιβλίου που αφορά στις ανδραγαθίες του Βενετσιάνου Λαζάρου Μητζηνίγου, τις οποίες κατέγραφε ο Θεόδωρος Μοντζελέζε, έκαναν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως(ΦΣΑ), Δημήτρης Κιηγμάς και Γιώργος Ρυζιώτης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τιμήθηκε για το έργο του ο λαϊκός ποιητής και στιχουργός Θεόδωρος Γερασίδης.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου