Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Ο "Βορέας" αποχαιρετάει έναν καλό φίλο και συνεργάτη! Φτωχότερη η ελληνική περιφέρεια με την απώλεια του οραματιστή, διανοούμενου και πολιτικού Μιχάλη Χαραλαμπίδη!




 Πριν λίγες μέρες έγραφα για την εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο "Βορέας" στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Βύσσας με ομιλητή τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη! Τον είχα συναντήσει πριν μερικούς μήνες στην Αθήνα και μάλιστα εκεί στη Μητροπόλεως στο Μουσείο για την ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ζήτησε να φωτογραφίσω και να καυτηριάσω κάτι χαρακτηριστικό για τον τρόπο που το νεοελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τον πολιτισμό για να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά την ζωτική ανάγκη για την επανεκκίνηση του! Δεν έδειχνε ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ή δεν είχε γίνει κάποια αναφορά από κοινούς φίλους και γνωστού, που μάλιστα στη Γλυφάδα και στην Αθήνα, ειδικότερα στο ιστορικό κέντρο της στην Πλάκα, τον είχαν συναντήσει αρκετές φορές! Ο Μιχάλης Χαραλμπίδης ήταν από τους μόνιμους συνεργάτες του έντυπου "Βορέα" και στην ηλεκτρονική μορφή του ήταν πάντα ένα φιλόξενο βήμα για τις απόψεις του! Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με δράση κατά της χούντας μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ! Ήταν ένας από τους συντάκτες της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και είχε διατελέσει μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και ήταν γνωστός κι ως ο επικεφαλής της ομάδας των Ιταλών που είχε σοβαρά ερείσματα στο στελεχιακό δυναμικό και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ! Ήταν ο ιδρυτής της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ένωσης! Από τους πρωτεργάτες της Ποντιακής Υπόθεσης και της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας! Ένας ένθερμος υποστηρικτής της Απελευθέρωσης των Λαών κι από τα διεθνώς προβεβλημένα στελέχη της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα των Λαών! Οι ιστορικοί λαοί της Ανατολικής Μεσογείου και της Μικράς Ασίας έχασαν έναν σπουδαίο ιστορικό συνομιλητή και σύμμαχο τους!

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 30 Μαρτίου,στην εκκλησία της γενέτειρας του στο Αετοχώρι της Αλεξανδρούπολης !

Αιωνία η μνήμη του! Θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου