Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Η γνωστή ροδοπίτικη καλλιτεχνική και επιχειρηματική οικογένεια Δελλή-Αμούτζα αναλαμβάνει τη διαχείριση του Φεστιβάλ Φαναρίου με ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για τη δημιουργία Πολιτιστικού Πάρκου!




Την είδηση μας την έδωσε η εφημερίδα της Κομοτηνής «Ο ΧΡΟΝΟΣ» με το ρεπορτάζ από τη συνάντηση του δημοφιλή ηθοποιού Γιώργου Αμούτζα, που είναι ο γιος του ιδρυτή της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «ΙΑΣΜΟΣ» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Σταύρου Δελλή, που κατάγεται από τον Ίασμο της Ροδόπης! Σε πρώτη φάση θα σηματοδοτηθεί η νέα αρχή του Φεστιβάλ Φαναρίου με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Αμούτζα, ενώ οι υποδομές για το Πολιτιστικό Πάρκο θα είναι έτοιμες το 2025. Ήδη έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα των συναυλιών για φέτος ,ε τους Πυξ Λαξ την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.

ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΕΞΕΛΙΞΗ, θα έλεγα, γιατί για όλα αυτά που θα γίνουν, μας είχε μιλήσει ο Σταύρος Δελλής-Αμούτζας στο τεύχος 14 του «Βορέα» τον Ιούλιο 2008, πριν 18 χρόνια! Η επιστροφή ήταν αναμενόμενη, λοιπόν,και έχει τη σημασία της! Το όλο επενδυτικό πρότζεκτ θα είναι μια σημαντική αναβάθμιση του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος σε μια περιοχή, που έχει όλες τις προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης με μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία μπορεί να αυξηθεί και να αποκτήσει και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Δελλής γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο και τον κόσμο του θεάματος, έχει τεράστια εμπειρία παραγωγών στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης και κυρίως υψηλές διασυνδέσεις με το επιχειρηματικό,μιντιακό και πολιτικό σύστημα της χώρας!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου